5 απλά, καθημερινά πράγματα που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση στο λεπτό

20:32 7/11/2020 - Πηγή: iPop

Αυτά που ενισχύουν τη διάθεσή σου κάθε φορά, ακόμη κι όταν νομίζεις ότι τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα!

Όλοι έχουμε στιγμές που η ψυχολογία μας δεν είναι και στα καλύτερα της. Μερικές φορές δεν χρειάζεται καν να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, μπορεί να είναι απλώς αποτέλεσμα σωματικής ή και ψυχικής κόπωσης.

Είναι επίσης γεγονός ότι είναι πάντα στο χέρι μας να αλλάξουμε μια κατάσταση που δεν μας αρέσει και όλα ξεκινούν με το να διορθώσουμε τη διάθεσή μας. Ο καθένας μας έχει κάτι που του φτιάχνει τη διάθεση: Για άλλον μπορεί να είναι αστεία βίντεο στο YouTube,

για άλλον ένας περίπατος στη φύση, για άλλον λίγες στιγμές με την οικογένεια του ή το κατοικίδιο του.

Παρόλα αυτά, εμείς βρήκαμε αυτά που εγγυημένα ενισχύουν τη διάθεσή σου κάθε φορά, ακόμα κι όταν είσαι διστακτικός να τους δώσεις μια ευκαιρία.

Βγες στη φύση

Εδώ θα σου περάσουν όλα! Λίγα λεπτά έξω στον καθαρό αέρα και θα ξεχάσεις ότι κι εάν είναι αυτό που σε βασανίζει. Δεν χρειάζεται να είναι μακρινός ο προορισμός σου, μπορείς να πας σε κάποιο κοντινό πάρκο στη γειτονιά σου ή εάν μένεις κοντά σε θάλασσα να κάνεις μια βόλτα και να ακούσεις απλά τον ήχο των κυμάτων. Η φύση μας ηρεμεί και μας υπενθυμίζει πόσο μικροί είμαστε εμείς και τα προβλήματά μας.

Λουλούδια από εσένα για εσένα

Μην περιμένεις μια φορά τον χρόνο για να αγοράσεις φρέσκα λουλούδια για το σπίτι σου και κυρίως μην περιμένεις πάντα λουλούδια απ’ τους άλλους. Βάλε λίγο χρώμα στον χώρο που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας ή στον χώρο που γυρνάς μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Θα σου φτιάχνουν τη διάθεση κάθε φορά που τα βλέπεις και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά το έχουν αποδείξει κι έρευνες!

Βάλε στο πρόγραμμά σου κάτι για το οποίο θα ανυπομονείς

Γεμίζεις καθημερινά το πρόγραμμά σου με υποχρεώσεις και καθήκοντα στα οποία θα πρέπει να κάνεις «check», αλλά ξεχνάς να βρεις χρόνο και για πράγματα που θα σε γεμίσουν και θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Βρες ένα χόμπι ή ακόμα και κάτι πολύ μικρό, για το οποίο θα ανυπομονείς.

Unsplash/Marie-Michèle BouchardΆκου μουσική

Βάλε δυνατά τα αγαπημένα σου ανεβαστικά τραγούδια και χόρεψε όπου κι εάν βρίσκεσαι σαν να μην σε βλέπει κανείς. Γυρνάς απ’ τη δουλειά, έχεις κολλήσει στην κίνηση και έχεις βυθιστείς στις σκέψεις σου. Βάλε ραδιόφωνο και δυνάμωσε την ένταση γιατί η μουσική αμέσως θα βελτιώσει τη διάθεσή σου. Θα τραγουδήσεις, θα προσποιηθείς ότι παίζεις σε κάποια ταινία και θα γελάσεις με την ψυχή σου όταν σε ακούσει κάποιος στο φανάρι να τραγουδάς.

24ωρο detox απ’ τα social media

Μείνε μακριά απ’ τα social media για μόνο 24 ώρες. Μπορείς να τα καταφέρεις! Όσο κι εάν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας γιατί μας βάζουν όλους στο τρυπάκι της σύγκρισης. Άφησε τα για τουλάχιστον μία μέρα στην άκρη και προσπάθησε στον χρόνο που θα αφιέρωνες να κάνεις scroll στην αρχική σου, να αφιερώσεις χρόνο σε εσένα και τις σχέσεις τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 απλά, καθημερινά πράγματα που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση στο λεπτό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα