418 τα κρούσματα στην Ελλάδα | 13 διασωληνωμένοι

18:37 18/3/2020 - Πηγή: iPop

 31 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκαν επίσημα στην τακτική ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα. Συνολικά 418 τα κρούσματα στη χώρα μας. 

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα | 13καθώς προστέθηκαν ακόμη 31. Από τα 418, τα 64 είναι “ορφανά”, 79 νοσηλεύονται και από αυτούς οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία στην Αθήνα,

τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ όπως ανακοίνωσε περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 6.000 έλεγχοι.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ο έλεγχος για ασθενείς με ήπια συμπτωματολογία και δεν ανήκουν σε ομάδα κινδύνου δεν συστήνεται.

Όλοι κινδυνεύουν αλλά ο κίνδυνος για τις ηλικίες άνω των 70 είναι μεγάλος. Οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι τους και η  στρατηγική περιορισμού πρέπει να τονιστεί και πρέπει να ισχύει.

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως πρέπει  να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν να είμαστε φορείς του ιού. Ένα θετικό ή αρνητικό τεστ δεν αλλάζει τη στρατηγική μας αυτή.

Κορονοϊός: Κλειστά τα σύνορα της Ε.Ε. για 30 μέρες | Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά- ποια κλειστά

Η επέκταση του μέτρου των 7 ημερών καραντίνας στους υγειονομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό επεκτείνεται σε δημόσιες υπηρεσίες απαραίτητες για τη λειτουργία του κράτους.

Αυτό γίνεται όχι για να προστατεύσουμε τον γιατρό αλλά τον νοσοκομειακό χώρο. Η πιστή εφαρμογή αυτών των μέτρων προστασίας και τα μέτρα ατομικής προστασίας, παρέχουν προστασία στο προσωπικό υπηρεσιών υγείας.

H μάχη είναι διαρκής. Ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα και βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Από αύριο, Πέμπτη, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο. 

Αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με 10 άτομα και άνω. Πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες.

Οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους.  Η κυκλοφορία πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και μόνο για ζωτικές ανάγκες.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση:

Για μετάβαση στην εργασία.Για επίσκεψη στο γιατρό.Για μετάβαση στα ΕΛΤΑ μόνο για την αναγκαία αλληλογραφία.Για την τράπεζα.Για το πρατήριο καυσίμων.Για την κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.Για τη σωματική άσκηση ατομικά ή ανά δύο, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση.

Για ακόμη μια φορά τονίστηκε πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε σπίτι, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να μην κινδυνεύσουν οι ευπαθείς ομάδες.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Διαβάστε επίσης:

Πόση θα είναι η αποζημίωση των εργαζομένων | Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Photo: EUROKINISSI

Το άρθρο 418 τα κρούσματα στην Ελλάδα | 13 διασωληνωμένοι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα