Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το σπίτι σου λόγω κορονοϊού;

15:07 18/3/2020 - Πηγή: iPop

Κυρίως λόγω κορονοϊού, η καθαριότητα του σπιτιού είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Και όχι μόνο η καθαριότητα δηλαδή, αλλά και η απολύμανση. Αυτά τα δύο διαφέρουν!

Όταν ο κορονοϊός επισκέφτηκε και τη δική μας χώρα, πολλοί ξεκίνησαν τις γενικές στο σπίτι, έτριψαν καλά παντζούρια και τοίχους, καθάρισαν ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε. Πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται η καθαριότητα του σπιτιού και πόσο συχνά η απολύμανση;

Προκειμένου να σκοτώσεις και να απομακρύνεις τα βακτήρια,

το σπίτι σου χρειάζεται και καθαριότητα και απολύμανση.

Τα απολυμαντικά -σύμφωνα με τους ειδικούς – δεν λειτουργούν αν υπάρχει μια εμφανής βρώμικη επιφάνεια. Συνιστάται πάντα να καθαρίζουμε την επιφάνεια από την ορατή βρωμιά και μετά να την απολυμαίνουμε.

Ο καθαρισμός ουσιαστικά είναι η αφαίρεση των ακαθαρσιών από τις επιφάνειες. Ο καθαρισμός από μόνος του δεν θα σκοτώσει τα μικρόβια. Αλλά είναι απαραίτητος προκειμένου να αφαιρέσουμε τη βρωμιά και να μειώσουμε τον αριθμό των μικροβίων. Η απολύμανση από την άλλη σκοτώνει στην κυριολεξία όλα τα μικρόβια.

Εάν κανείς στο σπίτι σου δεν έχει διαγνωστεί με κορονοϊό, τότε χρειάζεται να κάνεις απλώς τα απαραίτητα. Η πρόληψη απαιτεί τακτικό καθαρισμό και απολύμανση επιφανειών που αγγίζουμε συχνά, όπως τραπέζια, πόμολα, διακόπτες, λαβές, γραφεία, τουαλέτες, βρύσες και νεροχύτες. Εάν κάποιος στο σπίτι έχει διαγνωστεί με το COVID-19, τότε πρέπει σε καθημερινή βάση να καθαρίζεις και να απολυμαίνεις αυτές τις επιφάνειες.

Για να κάνεις και τα δύο, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξεις αν μια επιφάνεια είναι εμφανώς βρώμικη. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει πρώτα να την καθαρίσεις με σαπούνι και νερό, να βεβαιωθείς ότι είναι στεγνή και μετά να χρησιμοποιήσεις το απολυμαντικό.  Εάν δεν είναι εμφανώς βρώμικη, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο το απολυμαντικό.

Για την καθαριότητα του σπιτιού το σαπούνι και το νερό είναι αρκετά. Η χρήση αιθέριων ελαίων θα κάνουν το σπίτι σου να μυρίζει ωραία αλλά δεν έχουν καμία επίδραση. Σαπούνι και νερό μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των παθογόνων!

Για την απολύμανση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις προϊόντα με οινόπνευμα έως και 70%!

Ακολούθησε όλους τους κανόνες υγιεινής για τον κοροναϊό. 

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο ιός μπορεί να επιβιώσει αρκετές ώρες στον αέρα αλλά ακόμη και μέρες σε επιφάνειες, ανάλογα και με το υλικό της επιφάνειας.

Έτσι, λοιπόν, όταν βάζεις ένα προϊόν πάνω σε μια επιφάνεια, θα πρέπει να το αφήσεις για μερικά λεπτά ώστε να δράσει και μετά να το σκουπίσεις. Και το σκουπίζεις πάντα με ένα καθαρό πανί.

Σε αυτό το σημείο, να επισημάνουμε πως αποφεύγουμε το σφουγγάρι, ώστε να μη το χρησιμοποιείς μια φορά και το πετάξεις. Το ύφασμα, όμως, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μια φορά και στη συνέχεια να το βάλεις στο πλυντήριο ή να το βάλεις σε ζεστό νερό με σαπούνι και να το αφήσεις για 20 λεπτά.

Διαβάστε αναλυτικά:

Κορονοϊός: Πόσο ζει στις επιφάνειες; Τι συμβαίνει με τα ρούχα;

Το άρθρο Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το σπίτι σου λόγω κορονοϊού; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα