Όλοι οι τρόποι για να χάσεις το λίπος απ’ το πρόσωπο!

13:12 18/3/2020 - Πηγή: iPop

Η απώλεια βάρους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση κι αυτό το γνωρίζουμε λίγο-πολύ όλοι. Ο καθένας, όμως, αποθηκεύει το λίπος σε διαφορετικά σημεία κι ένα από αυτά είναι το πρόσωπό. Πώς θα χάσεις το λίπος στο πρόσωπο;

Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις για το λίπος στην κοιλιά, στους γοφούς, στους ώμους. Αλλά για το πρόσωπο; Τι μπορείς να κάνεις με το λίπος στο πρόσωπο; Πώς μπορείς να απαλλαγείς από αυτό, να το κάνεις λίγο πιο λεπτό -αν όχι με γωνίες;

Όλοι
οι τρόποι για να χάσεις το λίπος στο πρόσωποΑσκήσεις για το πρόσωπο

Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της εμφάνισης, την καταπολέμηση της γήρανσης και τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης. Και μπορούν να κάνουν το πρόσωπό μας πιο λεπτό.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις είναι να φουσκώσεις το στόμα σου με αέρα και στη συνέχεια να το μετακινείς από το ένα μάγουλο στο άλλο, κρατώντας κλειστό το στόμα. Ή ακόμη και να κάνεις το… “ψάρι”!

Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως οι ασκήσεις για το πρόσωπο βοηθούν και αναζωογονούν το δέρμα, τονώνουν τους μυς και βοηθούν στη συνολική εμφάνιση.

Πιες περισσότερο νερό

Το να πίνεις νερό είναι σημαντικό για τη γενική υγεία σου αλλά και όταν προσπαθείς να χάσεις το λίπος στο πρόσωπο σου. Οι έρευνες αναφέρουν πως το νερό σε κρατά γεμάτο και ενισχύει την απώλεια βάρους.

Στην πραγματικότητα, μια μικρή μελέτη σε ενήλικες διαπίστωσε ότι το νερό μαζί με το πρωινό μειώνει την πρόσληψη θερμίδων κατά περίπου 13%. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση νερού αύξησε προσωρινά το μεταβολισμό κατά 24%.

Την ίδια στιγμή, μειώνει την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο στο πρόσωπό σου.

Pexels

Περιόρισε το αλκοόλ

Το να απολαμβάνεις ένα ποτήρι κρασί πού και πού είναι εντάξει, αλλά το να πίνεις αλκοόλ σε καθημερινή βάση μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση του λίπους του προσώπου.

Το αλκοόλ είναι υψηλό σε θερμίδες αλλά χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά και μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αύξησης του σωματικού βάρους.

Σύμφωνα με το US Dietary Guidelines, , η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται ως δύο ποτά ανά ημέρα για τους άνδρες και μέχρι ένα ποτό ανά ημέρα για τις γυναίκες.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα με το λίπος στην κοιλιά που δεν μειώνεται μεγαλώνοντας

Κόψε τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες

Μπισκότα, ζυμαρικά, κρακεράκια.. είναι οι κοινοί ένοχοι για την αύξηση βάρους και την αποθήκευση λίπους. Αυτοί οι υδατάνθρακες έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία, δεν έχουν θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες και σε αφήνουν με… ζάχαρη και θερμίδες.

Επειδή περιέχουν πολύ λίγες ίνες, χωνεύονται γρήγορα, συντρίβονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μετά έχεις λιγούρες και οδηγείσαι στην υπερκατανάλωση!

Αν και οι μελέτες δεν έχουν εξετάσει άμεσα τις επιπτώσεις των εξευγενισμένων υδατανθράκων στο λίπος του προσώπου, η μείωση και η αντικατάστασή τους, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της συνολικής απώλειας βάρους κι επομένως του λίπους στο πρόσωπο.

Photo: Unsplash/Mira BozhkoΠροσοχή με το αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου οδηγεί σε φούσκωμα και σε πρήξιμο στο πρόσωπο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το νάτριο αναγκάζει το σώμα σας να κρατήσει επιπλέον νερό, με αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών.

Αν θέλεις, λοιπόν, πιο λεπτό πρόσωπο… κομμένα τα αλμυρά snacks και τα fast food!

Διαβάστε επίσης:

Πόσοι πρέπει να είναι οι παλμοί σου όταν θέλεις να χάσεις λίπος;

Το άρθρο Όλοι οι τρόποι για να χάσεις το λίπος απ’ το πρόσωπο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα