Ο διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψεις τις γλυκοπατάτες!

14:26 18/3/2020 - Πηγή: iPop

Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ γευστικές και θρεπτικές. Είτε τις μαγειρέψεις στο τηγάνι, είτε στον φούρνο, το αποτέλεσμα θα είναι… άρτιο! Σήμερα φτιάχνουμε μια διαφορετική συνταγή με γλυκοπατάτες. 

Συνταγή με γλυκοπατάτες και μπαχαρικά, καρότο, σκόρδο και κρεμμύδι, όλα σε ένα τηγάνι. Ο ζωμός λαχανικών και οι ντομάτες δίνουν τη δική τους γεύση και έχουμε τελικά ένα γευστικό πιάτο. Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείς να την απολαύσεις σε μαγειρεμένο κουσκους ή με λίγο ψωμάκι!

Τι θα χρειαστείς;1 κουταλάκι κόλιανδρο1 κουταλάκι κύμινο3/4 κουταλάκι πιπέρι1/2 κουταλάκι κουρκουμάΛάδι1 μεγάλο κρεμμύδι,
ψιλοκομμένο4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα3 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβουςΑλάτι και Πιπέρι400 γραμμάρια ντομάτες με το χυμό τους3 φλιτζάνια, ζωμό λαχανικών140 γραμμάρια σπανάκι baby1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανόΠώς θα τη φτιάξεις;ΣυνταγήΣε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κόλιανδρο, κύμινο, πιπέρι και κουρκουμά. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προθερμαίνουμε 2 κουταλάκια λάδι σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Ανακατεύουμε περιστασιακά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μείγμα με τα μπαχαρικά μας. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε περιστασιακά για περίπου 4 με 5 λεπτά.Προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε κόψει, με τους χυμούς τους και το ζωμό.Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.Μαγειρεύουμε για άλλα 20 με 25 λεπτά ή μέχρι οι γλυκοπατάτες να είναι μαλακές.Τέλος, ρίχνουμε το baby σπανάκι και τον μαϊντανό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο ακόμα λάδι αν επιθυμούμε.Δες κι αυτή τη συνταγή:

Το πιο θρεπτικό γεύμα με γλυκοπατάτες και αυγά!

Photo: themediterraneandish.com

Το άρθρο Ο διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψεις τις γλυκοπατάτες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα