4 σπουδαία πράγματα που μπορούν να μάθουν οι εξωστρεφείς απ’ τους εσωστρεφείς μέσα στην πανδημία

13:59 3/5/2021 - Πηγή: iPop

Η πανδημία ήρθε και άλλαξε την καθημερινότητα όλης της ανθρωπότητας, επιφέροντας δραματικές αλλαγές στην ψυχολογία των ανθρώπων. Κάποιοι χαρακτήρες βρήκαν πιο εύκολα το δρόμο της “επιβίωσης” και κάποιοι άλλοι δυσκολεύτηκαν και δυσκολεύονται ακόμα και σήμερα. Η μετάβαση στην εργασία από το σπίτι άλλαξε τη δυναμική του γραφείου που κάποτε τροφοδοτούσε το εγώ και τη δύναμή των εξωστρεφή ατόμων. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς, υπάρχουν 4 πράγματα που μπορείς να μάθεις από τους εσωστρεφείς ανθρώπους και θα σε βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

4 πράγματα που μπορείς να μάθεις από τους
εσωστρεφείς ανθρώπουςΣκέψου πιο αποτελεσματικά

Το κύριο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι εξωστρεφείς άνθρωποι που επιδιώκουν να προσαρμόσουν το στυλ τους σε μια νέα πραγματικότητα είναι η ιστορία που λένε στον εαυτό τους για το πώς φαίνεται η αποτελεσματική σκέψη. Για να επιτύχεις κάτι χρειάζεσαι σαφή εστίαση στο στόχο σου, ολοκληρωτική προσπάθεια και μία καλά δομημένη στρατηγική. Εάν μάθεις να στηρίζεσαι στην ικανότητά σου θα είσαι σε θέση να αναπτύξεις μία νοοτροπία που θα σε βοηθήσει κατά την πανδημία και όχι μόνο.

FreepikΝα θυμάσαι το λόγο ύπαρξής σου

Είτε στο επαγγελματικό κομμάτι είτε στην προσωπική σου ζωή, πρέπει να θυμάσαι ότι έχεις υπόσταση και στόχο. Να θυμάσαι ποιος είσαι, τι επιθυμείς, τι σου αρέσει και τι όχι. Μην χάσεις την ταυτότητα σου μόνο και μόνο επειδή έχεις βγει από τις κοινωνικές σου συναναστροφές που τόσο έχεις συνηθίσει. Ζήσε λίγο με τον εαυτό σου και εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να σε μάθεις καλύτερα.

Μάθε να ακούς

Πολλές φορές οι εξωστρεφείς άνθρωποι έχουν την τάση να μιλάνε περισσότερο από όσο συνηθίζεται. Ωστόσο, συχνά είναι ωφέλιμο να ακούς τους άλλους, να επεξεργάζεσαι τις πληροφορίες που δέχεσαι και να τις αναλύεις πριν δώσεις στη συζήτηση και τη δική σου οπτική. Επιλέγουν πιο οικείες αλληλεπιδράσεις, μία προς μία ή σε μικρές ομάδες. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι έχουν συνηθίσει να δρουν μέσα από την ησυχία. Μπορείς κι εσύ, αν κάνεις λίγη εξάσκηση!

Freepik Μίλα γι’ αυτά που σου είναι δύσκολα

Είναι ενστικτώδες να θέλεις να «βγάλεις το καλύτερο σου πρόσωπο» στους γνωστούς και στους φίλους σου, ωστόσο κάποιες φορές είναι καλύτερα να εκφράζεις αυτά που πραγματικά αισθάνεσαι και μπορεί να σε “ζορίζουν”. Η ευπάθεια είναι ένα χαρακτηριστικό που βοηθάει τους γύρω σου να χτίσουν εμπιστοσύνη. Ονομάζοντας τι συμβαίνει σε εσένα προσωπικά, ρίχνεις το πέπλο και αφήνεις τους άλλους να σε δουν ως πιο ανθρώπινο, πιο ελαττωματικό και πιο πραγματικό. Όπως πραγματικά είσαι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4 σπουδαία πράγματα που μπορούν να μάθουν οι εξωστρεφείς απ’ τους εσωστρεφείς μέσα στην πανδημία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα