4 tips για ένα πιο καθαρό και οργανωμένο σπίτι

19:06 2/5/2021 - Πηγή: iPop

Όσο περισσότερο χρόνο είσαι στο σπίτι, τόσο περισσότερα παρατηρείς που μπορεί να είναι δυσλειτουργικά. Ειδικά τώρα με την πανδημία σίγουρα έχεις κάτσει τουλάχιστον μία φορά και έχεις αναρωτηθεί πως θα μπορούσες να κάνεις λίγο καλύτερη την καθημερινότητά σου. Σίγουρα επίσης κάπου στο σπίτι σου υπάρχει ένας σορός ακαταστασίας που τον βλέπεις και απελπίζεσαι κάθε φορά! Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ξοδεύεις όλο τον χρόνο σου για να καθαρίσεις το σπίτι σου. Τα tips που χρειάζεσαι για ένα πιο καθαρό και οργανωμένο σπίτι είναι 4 και θα τα βρεις παρακάτω!

4
tips για πιο καθαρό και οργανωμένο σπίτιΦτιάξε έναν αποθηκευτικό χώρο κοντά στην εξώπορτα

Προκειμένου να αποφύγεις την ακαταστασία στο εσωτερικό του σπιτιού σου το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις έναν αποθηκευτικό χώρο ακριβώς με το που μπαίνεις στο σπίτι. Ένας καλόγερος ή μία κρεμάστρα στον τοίχο θα σου δώσει την πιο άμεση λύση για τα πανωφόρια και τις τσάντες που θες να ακουμπήσεις όταν μπαίνεις στο σπίτι εσύ ή οι καλεσμένοι σου. ακόμα, μπορείς να προσθέσεις προσθέσετε μερικά ρηχά καλάθια για διάφορα αξεσουάρ που χρησιμοποιείς συχνά όταν είσαι εκτός σπιτιού!

Shutterstock/Dariusz JarzabekΚράτα τα παπούτσια έξω από το σπίτι

Αντί να περπατάς στο σπίτι φορώντας βρώμικα παπούτσια, κάτι που προσθέτει ένα ακόμη πράγμα για να καθαρίσεις, φρόντισε να ξεκινήσεις να τα αφήνεις στο κατώφλι του σπιτιού σου. Σύμφωνα με τον Luke Babich, έναν επενδυτή ακινήτων και τον συνιδρυτή της Clever Real Estate, αυτή η απλή αλλαγή “μειώνει σημαντικά την ποσότητα βρωμιάς και σκουπιδιών που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι”.

ShutterstockΔημιούργησε ένα πρόγραμμα καθαρισμού

Εάν διαπιστώσεις ότι έχεις χρόνο να καθαρίσεις το σπίτι σου, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις στο ημερολόγιό σου μία μόνιμη λίστα με τις δουλειές του σπιτιού. Η Leanne Stapf, διευθύνων σύμβουλος της The Cleaning Authority, προτείνει να “σχεδιάσετε τη λίστα υποχρεώσεων σε ενότητες καθημερινών, εβδομαδιαίων και μηνιαίων εργασιών για να περιγράψεις τι πρέπει να γίνει πρώτα”.

PixabayΦτιάξε μία λίστα υποχρεώσεων για το κάθε δωμάτιο

Αν θες οι εργασίες του σπιτιού να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις μία λίστα με τις υποχρεώσεις του κάθε δωματίου έτσι δε θα ξεχνάς τους στόχους του κάθε χώρου. Αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει να παραμείνεις οργανωμένη όπως επίσης και να μοιράσεις τις αρμοδιότητες στα μέλη του νοικοκυριού σου.

unsplash/Ava Sol

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4 tips για ένα πιο καθαρό και οργανωμένο σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα