Το γέλιο είναι η μουσική της ψυχής.. Εσύ πόσο συχνά την ακούς;

17:01 2/5/2021 - Πηγή: iPop

Κάθε φορά που σκέφτομαι τη λέξη “γέλιο” το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το γάργαρο γέλιο των παιδιών. Εκείνο που βγαίνει αβίαστα με το παραμικρό που μπορεί να συμβεί και αν έχεις την τύχη να το ακούσεις σε κάνει αυτόματα να σκας ένα γλυκό χαμόγελο. Εκεί καταλαβαίνεις στ’ αλήθεια γιατί το γέλιο είναι η μουσική της ζωής όπως πολύ εύστοχα έχει πει ο Σαίξπηρ και η μουσική της ψυχής όπως επίσης εύστοχα έχει αναφέρει ο Γιάννης Ρίτσος σε ένα από τα ποιήματα του.

Το γέλιο είναι η μουσική της ζωής

Πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να γέλασε τελευταία φορά; Να γέλασε αφήνοντας όλο του το

είναι να τρέξει μέσα σε αυτό τον ήχο. Να έφερε ίσως δάκρυα χαράς στα μάτια… Ελπίζω τουλάχιστον να ήταν πρόσφατα. Το γέλιο έχει θεραπευτικές ικανότητες και αυτό έχει αποδειχθεί και στηριχθεί σε μελέτες. Έχει αυτή την σπάνια και άυλη δύναμη η οποία μπορεί να πάρει για λίγο το βάρος του κόσμου που κουβαλάς στην πλάτη σου και να σε κάνει να νιώσεις και πάλι παιδί.

Πόσα ποιήματα και τραγούδια έχουν γραφτεί για το γέλιο.. “Είναι το γέλιο σου” τραγουδούσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και χιλιάδες κόσμος μαζί του φορώντας το αγαπημένο τους χαμόγελο καθώς δε γινόταν αλλιώς. Πόσα συνθήματα έχουν γραφτεί σε τοίχους αναφέροντας μονάχα το αγαπημένο όλων των ερωτευμένων “Γελάς και καλοκαίριασε”. Γιατί αυτή την δύναμη έχει το γέλιο. Μπορεί να φωτίσει τις πιο σκοτεινές σου στιγμές και μπορεί να κάνει να λάμπουν τις πιο προσωπικές σου.

Αναρωτήσου λοιπόν.. Πόσο συχνά γελάς; Πόσο συχνά αφήνεις το εσωτερικό σου παιδί να χαρεί τον κόσμο και την μοναδική του απλότητα που κρύβεται σε κάθε γωνία της καθημερινότητάς σου. Πόσο συχνά αφήνεσαι στο καλό χιούμορ, σε ένα καλό ανέκδοτο ή στις αναμνήσεις που σε κάνουν να θυμάσαι και να γελάς με τις γκάφες που έκανες και συνεχίζεις να κάνεις. Όλοι μέσα μας κρύβουμε έναν κλόουν, ο οποίος θέλει να διακωμωδήσει τη στιγμή που σκόνταψες και έπεσες και να σε κάνει να γελάσεις παρά να νιώσεις ντροπή για την αδεξιότητά σου.

Κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και δώσε την πιο σημαντική σου υπόσχεση σήμερα! Υποσχέσου να γελάς. Υποσχέσου να προσπαθείς να δεις τα θετικά τις πιο δύσκολες στιγμές σου, υποσχέσου να μοιράζεις το χαμόγελό σου απλόχερα ακόμα και σε αυτούς που δε θα στο ανταποδώσουν καθώς εκείνοι είναι που το χρειάζονται περισσότερο. Υποσχέσου να προσπαθείς κάθε μέρα να αφουγκραστείς τη μουσική της ζωής. Το έχεις ανάγκη και πιο πολύ ακόμα.. ο κόσμος όλος το έχει ανάγκη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το γέλιο είναι η μουσική της ψυχής.. Εσύ πόσο συχνά την ακούς; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα