3 σπιτικές μάσκες με μέλι για εξαιρετικά απαλά μαλλιά

10:36 21/9/2022 - Πηγή: iPop

Εκτός από τη διατροφική του αξία, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ερωτευτείς το μέλι! Όχι μόνο είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για το δέρμα, είναι επίσης πολύ ευεργετικό για τα μαλλιά – λειαίνει και μαλακώνει τα κατσαρά μαλλιά και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

Το μέλι ενυδατώνει τα μαλλιά και τα βοηθά να «κλειδώσουν» μέσα τους την υγρασία, ώστε να παραμείνουν απαλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν τα μαλλιά σου είναι εξαιρετικά κατσαρά και τίποτε άλλο δε βοηθά, το μέλι θα κάνει τη δουλειά. Το μέλι καταπραΰνει επίσης τη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και αντιμετωπίζει τοπικές λοιμώξεις.

Επίσης, όταν εφαρμόζεται σε τακτική βάση, ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών, τα κάνει να λάμπουν και προάγει την καλή υγεία του τριχωτού της κεφαλής χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει.

Πριν αρχίσεις να διαβάζεις τις οδηγίες για την παρασκευή σπιτικών μασκών μαλλιών με μέλι, θα πρέπει να ξέρεις ότι τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας αγνό μέλι, χωρίς προσμίξεις και πρόσθετα ζάχαρα σε μορφή μελάσας. Μπορείς να βρεις μια μεγάλη σειρά από ελληνικά μέλια εξαιρετικής ποιότητας στο Lidl, όπως μέλι Ηπείρου με 3,99€ και πευκόμελο Εύβοιας με 4,49€ σε συσκευασία 450 γρ, όπως και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Μέλι, μπανάνα και ελαιόλαδο

Αυτή η μάσκα πάντα αφήνει τα μαλλιά απαλά, λαμπερά και ενυδατωμένα. Χρειάζονται μόνο 3 συστατικά:

1 μπανάνα3 κουταλιές της σούπας μέλι3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μπορείς να λιώσεις όλα τα υλικά με ένα πιρούνι, αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα μπλέντερ, ώστε να μην κολλήσουν μικρά κομματάκια μπανάνας στα μαλλιά σου. Κόψε τη μπανάνα σε φέτες, πρόσθεσε το μέλι και το ελαιόλαδο και χτύπα το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Μου αρέσει να εφαρμόζω τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά επειδή νιώθω ότι τα μαλλιά μου απορροφούν καλύτερα τα συστατικά με αυτόν τον τρόπο. Αφού βάλεις τη μάσκα σε μεγάλη ποσότητα σε όλα τα μαλλιά, κατά προτίμηση βρεγμένα καθώς έτσι απορροφούν καλύτερα τα συστατικά, άφησέ την για 30 λεπτά πριν ξεπλύνεις με το αγαπημένο σου σαμπουάν.

Μάσκα μαλλιών με αλόη βέρα, γιαούρτι και μέλι

Βάλε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας αλόη βέρα σε μορφή τζελ, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άπλωσε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά και άφησέ το να δράσει για 15 – 20 λεπτά ή και περισσότερο αν θέλεις. Ξέπλυνέ το με ένα απαλό σαμπουάν. Η μάσκα αυτή λειτουργεί ως ένα πολύ αποτελεσματικό conditioner. Η αλόη βέρα στη μάσκα προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και μειώνει την πιτυρίδα. Το γιαούρτι μειώνει επίσης την πιτυρίδα κάνει τα μαλλιά απαλά και ευκολοχτένιστα.

Μέλι, Αβοκάντο και Μαγιονέζα

Το αβοκάντο είναι μια σημαντική πηγή βιοτίνης, μιας υδατοδιαλυτής βιταμίνης που είναι γνωστή και ως βιταμίνη Η (το Η αναπαριστά το Haar und Haut, που στα γερμανικά σημαίνει «μαλλιά και δέρμα»), η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Η μαγιονέζα δρα ως μια πρωτεϊνική αγωγή και αφήνει τα μαλλιά δυνατά και λαμπερά. Θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα1/2 αβοκάντο2 κουταλιές της σούπας μέλι

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύεις τη μαγιονέζα, το αβοκάντο και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Εφάρμοσε τη μάσκα γενναιόδωρα σε κάθε τμήμα των μαλλιών σου καλύπτοντάς τα από τη ρίζα μέχρι την άκρη. Άφησε τη μάσκα για 30 λεπτά πριν ξεπλύνεις με το αγαπημένο σου σαμπουάν.

Αυτές οι μάσκες μαλλιών έχουν άμεσα αποτελέσματα, ανάλογα με αυτά που θα είχες με μια επίσκεψη σε ένα εξειδικευμένο κέντρο ομορφιάς. Και καθώς είναι φυσικές και οικονομικές, μπορείς να τις χρησιμοποιείς όσο συχνά θέλεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 σπιτικές μάσκες με μέλι για εξαιρετικά απαλά μαλλιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα