Όλα αυτά που θα ήθελα να ξέρω πριν γίνω γονιός. Τι χρειάζεται να έχουμε λύσει πριν φέρουμε μια ζωή στον κόσμο

20:41 20/9/2022 - Πηγή: iPop

Τι πρέπει να ξέρεις πριν γίνεις γονιός; Κάποια από αυτά δεν είναι δύσκολα, απλά πρέπει να τα έχεις τακτοποιημένα. Είναι πράγματα που καλό είναι να τα έχουμε ήδη και για εμάς ώστε να είμαστε πιο πλήρεις προσωπικότητες. Αποφασίζουμε μια μέρα να γίνουμε γονείς και όμως ακόμα σε κάποια πράγματα είμαστε ακόμα με τα κακ(λ)ομαθημένα παιδιά των γονιών μας. Τα παιδιά όμως δεν χρειάζονται άλλα παιδιά για να τα μεγαλώσουν αλλά έτοιμες και σταθερές προσωπικότητες που έχουν λυμένα τα δικά τους θέματα.

Τι πρέπει να ξέρεις πριν γίνεις γονιόςΝα ξέρεις να μαγειρεύεις. Μπορεί το παιδί να τρέφεται στην αρχή
με γάλα και συγκεκριμένες τροφές. Πρέπει όμως να είσαι προετοιμασμένη ότι το παιδί σου θα χρειαστεί να έχει φαγητό και αυτό το φαγητό θα πρέπει να ξέρεις να το μαγειρεύεις εσύ. Θέλει τα σνακ του, τα πρωινά του, τα γεύματά του και θα έρχεται σε σένα να του τα προσφέρεις. Δεν είναι λύση το ταπεράκι και το έτοιμο φαγητό της μαμάς. Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Να έχεις υπομονή: Η υπομονή είναι αυτή που θα σου χρειαστεί περισσότερο από οποιαδήποτε αρετή κατά την άφιξη του παιδιού στη ζωή σου. Δεν είναι εύκολο να έχεις έναν μικρό άνθρωπο μπροστά σου, ο οποίος δεν μπορεί να διαχειριστεί τις διάφορες προκλήσεις, κάποιες από τις οποίες μπορεί να είναι και πολύ αστείες, όπως το ότι τα παπούτσια δεν μπαίνουν, το ποτήρι ήταν μπλε αντί για κόκκινο και άλλα απλά μεν, σημαντικά για εκείνα δε.Διαχείριση του χρόνου: Πριν τα παιδιά, μπορεί να έκανες μια ώρα να ετοιμαστείς για να βγεις τη βόλτα σου. Μπορεί να ήθελες πολύ χρόνο για να κάνεις πράγματα, μπορεί να ξέχναγες να πάρεις πράγματα και να έχανες πράγματα. Όταν έρθει το παιδί στη ζωή σου, θα πρέπει να προετοιμαστείς για έναν συνεχόμενο αγώνα δρόμου που δεν σταματά ποτέ. Θα πρέπει να ετοιμαστείς μέσα σε 10 λεπτά, να ετοιμάσεις το παιδί σου και μαζί και την τσάντα με όλα τα απαραίτητα για εκείνο που στην αρχή είναι πάρα πολλά. Αν ξεχάσεις κάτι από αυτά θα χάσεις χρόνο γιατί όντως όλα αυτά είναι χρήσιμα για το παιδί. Πρέπει να μάθεις να είσαι έτοιμος πάντα μισή ώρα πριν γιατί όλα μπορούν να πάνε στραβά. Πχ. μπορεί να είσαι έτοιμη να φύγεις και το παιδί να λερωθεί ενώ είσαι στην πόρτα, ή να θέλει νερό, ή να θέλει τουαλέτα και πάει λέγοντας…Αντιμετώπιση προβλημάτων: Πρέπει να μάθεις πριν κάνεις παιδιά να λύνεις τις διαφορές και τα προβλήματα γρήγορα. Χωρίς να εστιάζεις στο πρόβλημα αλλά στη λύση του. Αν δεν έχεις μάθει αυτή την δεξιότητα, μπορεί να κάθεστε για πάντα να αναλύετε και να συζητάτε με τα παιδιά για ώρες μικρά πράγματα που πραγματικά είναι εντελώς χάσιμο χρόνου.Αντιμετώπιση του άγχους: Το άγχος είναι μια κατάσταση η οποία μέχρι ένα βαθμό μας προστατεύει. Ωστόσο, το δύσκολο κομμάτι σε αυτό είναι το να διαχειριστούμε και να μην πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερού και τελικά να σπέρνουμε τον πανικό σε όλους γύρω μας. Τα παιδιά δεν έχουν καθόλου ανάγκη έναν γονιό που πελαγώνει και το φορτώνει το άγχος του.Οι φοβίες: Πρέπει να έχεις καταφέρει να φέρεις μια βόλτα τις φοβίες σου. Να μην τρέμεις τη σκιά σου, να μην φοβάσαι ότι θα σου συμβεί κάτι τραγικό, να μην φοβάσαι τα αεροπλάνα, τους γιατρούς, τους ανθρώπους, τους σκύλους, τα φίδια, τις αράχνες, τα πάντα. Όλοι αυτοί οι φόβοι σου θα καθρεφτίζονται στο πρόσωπό σου, στο μεσόφρυδό σου και ακόμα και αν δεν λες τίποτα, τα παιδιά σου θα καταλαβαίνουν το φόβο σου. Δεν θα ήθελες να έχουν τα παιδιά σου έναν φόβο τον οποίο μπορεί καν να μην είχαν από μόνα τους.PexelsΗ νέα ανθρώπινη ζωή που θα έρθει

Είναι τεράστιο το βάρος και η ευθύνη του να φέρουμε έναν άνθρωπο στον κόσμο και θα βρει ένα εύφορο έδαφος να αναπτυχθεί. Να μεγαλώσει με σεβασμό και με δύο γονείς ώριμους και ικανούς να ανταπεξέλθουν στην τεράστια ευθύνη που ανέλαβαν την στιγμή που αποφάσισαν να φέρουν αυτή τη ζωή στον κόσμο.

Νέα σχολική χρονιά και οι σκέψεις πριν την επιστροφή

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα αυτά που θα ήθελα να ξέρω πριν γίνω γονιός. Τι χρειάζεται να έχουμε λύσει πριν φέρουμε μια ζωή στον κόσμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλα,ola