Γιατί το να κάνεις παιδί δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός αλλά η πιο συνειδητή απόφαση που θα πάρεις στη ζωή σου

17:24 20/9/2022 - Πηγή: iPop

Η απόκτηση παιδιού ως αυτοσκοπός είναι ένας λόγος που θα χτυπάς αύριο μεθαύριο το κεφάλι σου. Είσαι σε μια σχέση, με τα πάνω της και με τα κάτω της. Μια σχέση που περνούν τα χρόνια, βλέπεις πράγματα που δεν σου αρέσουν βάζεις νερό στο κρασί σου, τόσο που πια δεν πίνεται και όλα αυτά γιατί θέλεις να κάνεις οικογένεια. Το θέμα είναι ότι εσύ θες να κάνεις οικογένεια ενώ εκείνος ίσως είναι σε κάποιο άλλο σύμπαν. Να θέλει να αποκατασταθεί επαγγελματικά, να μην είναι ακόμα έτοιμος για οικογένεια και παιδί. Μετά υπάρχουν και οι άνθρωποι που

ο καιρός περνά και βρίσκουν τον πρώτο τυχόντα και τυχούσα και κάνουν γάμο ή σχέση μόνο και μόνο για να φέρουν ένα παιδί στον κόσμο.

Η απόκτηση παιδιού ως αυτοσκοπός

Το μεγαλύτερο λάθος που θα κάνεις στη ζωή σου είναι αυτό. Όσο και αν ακούγεται αυτό, όσο βαρύγδουπο και καταστροφικό. Δεν κάνουμε παιδιά μόνο και μόνο για να γίνουμε γονείς. Δεν φέρνουμε μια ζωή στον κόσμο χωρίς να νιώθουμε αγάπη, σεβασμό έρωτα για τον πατέρα του παιδιού και τη μητέρα του.

Ο ερχομός του παιδιού στον κόσμο μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες ευλογίες που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στη ζωή του αλλά ταυτόχρονα είναι κάτι που πρέπει να είναι αποτέλεσμα έρωτα και μεγάλης αγάπης. Όπως και να το κάνουμε καρπός έρωτα δεν είναι όπως το λέμε; Αν δεν υπάρχει έρωτας, αλλά το συμφέρον από πίσω του να γίνει το δικό μου ποιο το νόημα;

Pexels Από τις πιο challenging καταστάσεις της ζωής μας

Ο ερχομός ενός παιδιού δεν είναι κάτι απλό. Μπορεί να βλέπεις γύρω σου φουσκωμένες κοιλίτσες, όλες τις φίλες σου να είναι σε παρόμοια φάση αλλά πίστεψέ με, το να φέρεις έναν άνθρωπο στον κόσμο, είναι μια αιώνια δέσμευση και χρειάζεται δύο ανθρώπους απόλυτα και πραγματικά αφοσιωμένους σε αυτήν την κοινή δέσμευση.

Υπολόγισε ότι ταυτόχρονα με την άφιξη του παιδιού, που από μόνο του είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που θέλει προτεραιότητα, μπορεί να τρέχουν και άλλα πράγματα απαιτητικά. Θέματα με την εργασία, με την οικογένεια και άλλες δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος.

Αν ο άνθρωπος που είσαι μαζί ήταν μια επιλογή για να κάνεις απλώς οικογένεια, δίχως άλλη βάση, αυτήν την επιλογή σου, θα τη βρεις μπροστά σου.

Πώς αλλιώς, αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι…

Αύριο μεθαύριο πώς θα ήθελες να σας θυμάται το παιδί σας; Ως δύο ανθρώπους που μεγάλωναν ένα παιδί χωρίς σπίθα, χωρίς έρωτα; Αυτό το μήνυμα δίνουμε και στα παιδιά μας. Με αυτό το μοτίβο μεγαλώνουν και σύμφωνα με αυτό το μοτίβο θα αποζητούν τους συντρόφους που θα αναζητούν εκεί έξω.

Το παιδί είναι αποτέλεσμα έρωτα. Είναι αποτέλεσμα αγάπης. Αν δεν έχεις βρει ακόμα τον κατάλληλο άνθρωπο μην κάνεις το λάθος να δεσμεύσεις αιώνια τη ζωή σου με ένα παιδί που τον πατέρα του δεν θέλει κάθε σου κύτταρο. Θα μετανιώνεις κάθε μέρα με αυτή σου την απόφαση και θα είσαι δυστυχισμένη και θα κάνεις δυστυχισμένους και άλλους ανθρώπους.

Το παιδί δεν ζήτησε να έρθει στον κόσμο από τη στιγμή που το έφερες θα πρέπει να του δώσεις το χαρτάκι με το Νούμερο 1 στη ζωή και την καρδιά σου.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που το έκαναν αυτό…

Και γυναίκες και άντρες και νιώθουν πραγματικά φυλακισμένοι μέσα στην επιλογή τους. Δεν έχει νόημα το να κάνεις έναν γάμο για να τον κάνεις, να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο γιατί θέλεις ένα παιδί και τελικά να το μεγαλώνεις μόνη σου και να νιώθεις εγκλωβισμένη.

Εύχομαι στον δρόμο της ζωής σου να έρχονται οι επιλογές που θες. Ο άνθρωπος που θα σου γεννήσει το συναίσθημα να γίνεις μητέρα ο άνθρωπος που θα σε κάνει περήφανη που είναι επιλογή σου και που θα χαίρεσαι που θα ξυπνάτε κάθε μέρα μαζί.

Η αλληγορία που χρειάζεται να διαβάσουν όσοι ζουν σε σχέσεις εξάρτησης. Δεν τη χρειάζεται κανένας από τους δύο σας αυτή τη σχέση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί το να κάνεις παιδί δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός αλλά η πιο συνειδητή απόφαση που θα πάρεις στη ζωή σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα