Η νέα συνεργασία του Αντετοκούνμπο με το National Geographic που θέλεις να μάθεις

15:44 20/9/2022 - Πηγή: iPop

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός για τις εξαιρετικές μπασκετικές επιδόσεις του, έγινε γνωστό πως αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο, στον οποίο δεν τον έχουμε ξαναδεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του National Geographic, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι εκτελεστικός παραγωγός σε ντοκιμαντέρ με θέμα τους μετανάστες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εκτελεστικός παραγωγός σε ντοκιμαντέρ του National Geographic για τους μετανάστες

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ

του National Geographic έχει ως θέμα τους μετανάστες που εργάζονται στην εταιρεία Eder Flag στο Oak Creek και προσπαθεί να αποτυπώσει την προσπάθειά τους να απαντήσουν σε ερωτήματα ζωής. 

Το κεντρικό ερώτημα στο οποίο είναι βασισμένο το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα από τα φλέγοντα της σύγχρονης εποχής «Για ποιον είναι τελικά η Αμερικανική σημαία;».

Η Eder Flag ράβει και παράγει 5 εκατομμύρια αμερικανικές σημαίες το χρόνο. Οι εργαζόμενοι, άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ ράβουν αστέρια και ρίγες, παλεύουν με την ταυτότητά τους αλλά και με το πού ανήκουν. Άνθρωποι με διαφορετική αφετηρία, διαφορετική διαδρομή ζωής, ο καθένας με τα βιώματά του, όμως, με σημείο τομής τη συγκεκριμένη εργασία, στην ίδια χώρα με ένα κοινό ερώτημα «Τι αναπαριστά η Αμερικανική σημαία σε ένα έθνος και έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και για ποιον;».

Το ζήτημα του ντοκιμαντέρ αφορά ένα από τα μείζονα κοινωνικά ζητήματα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όντας ο ίδιος μετανάστης, με την δική του προσωπική ιστορία αλλά και ευαισθητοποιημένος σε σχέση με τα κοινωνικά ζητήματα, δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από την επερχόμενη ταινία.

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο Greek Freak ανέφερε πως θεωρεί την ταινία αυτή προσωπική και πως αποτελεί μία συγκινητική κατάθεση σε όσους νιώθουν την Αμερική πατρίδα τους. Τα βιώματα και οι αντιξοότητες των ανθρώπων που εργάζονται ως flagmakers είναι η εμπειρία και οι ιστορίες που φέρουν ενώ κατασκευάζουν τις αμερικανικές σημαίες.

Ως μετανάστης θεωρώ το συγκεκριμένο φιλμ εξαιρετικά προσωπικό και μια βαθιά συγκινητική απόδειξη για όσους αποκαλούν αυτήν τη χώρα “σπίτι”. Καθένα από αυτά τα εμπνευσμένα άτομα έχει ξεπεράσει αντιξοότητες και προκλήσεις στη ζωή του και φέρνει αυτές τις μοναδικές εμπειρίες και ιστορίες, καθώς κατασκευάζει την αμερικανική σημαία

Ένα ντοκιμαντέρ με κοινωνικό περιεχόμενο που θέτει σύνθετα και ενδιαφέροντα ερωτήματα που  μας προβληματίζουν. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η νέα συνεργασία του Αντετοκούνμπο με το National Geographic που θέλεις να μάθεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα