117 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα | Αυστηροποιούνται τα μέτρα

18:34 12/3/2020 - Πηγή: iPop

117 συνολικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα της Πέμπτης. Πιο αυστηρά τα επιπλέον μέτρα. Οι ανακοινώσεις για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 117.  Τα 107 έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση, 82 εισαγόμενα κρούσματα και 25 επαφές τους και 10 κρούσματα χωρίς κάποια γνωστή επαφή.

Συνεχίζεται η διερεύνηση για 15 κρούσματα. Παράλληλα, σημειώθηκε πως η μητέρα και το παιδί

της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη, έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους. Είναι οι πρώτοι θεραπευόμενοι στη χώρα και συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά.

Την ίδια στιγμή ο κ. Τσιόρδας κάλεσε τους πολίτες με ήπια συμπτώματα να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία. Όπως ανέφερε 3%-5^% των περιστατικών θεωρούνται βαριά.

«Αυτή τη στιγμή η εικόνα που έχουμε είναι ότι υπάρχουν κάποια ορφανά κρούσματα και παίρνουμε ορισμένα προληπτικά μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού», είπε χαρακτηριστικά ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.

Στόχος όλων είναι όσο το δυνατό λιγότερα σοβαρά κρούσματα, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες.

Ουσιαστικά, υπάρχουν 10 “ορφανά” κρούσματα στην Αττική, δηλαδή κρούσματα για τα οποία δεν έχει προσδιοριστεί σαφής εστία μετάδοσης. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η εξάπλωση θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, και είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ατομική ευθύνη.

«Χειριζόμαστε πλέον κάθε πυρετό και βήχα με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας στα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως γίνονται εκατοντάδες τετσ καθημερινά και είναι μικρός ο αριθμός των θετικών.

Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της νόσου, αλλά όσο καλύτερα αντιδράσουμε τόσο λιγότερη θα είναι η διασπορά.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο.  

Νέα μέτρα με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής

Ο Σωτήρης Τσιόρδας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των θεάτρων, των κινηματογράφων, των γυμναστηρίων, των παιδοτόπων καθώς και των κέντρων διασκέδασης για 15 μέρες.

Τα μέτρα λαμβάνονται επίσης, για μην συμπέσει ο κορονοϊός με τη γρίπη. Όσο λιγότερο συμπέσουν, τόσο το καλύτερο, ανέφερε ο κ. Τσιόρδας στην τακτική του ενημέρωση.

Η γρίπη είναι εδώ κάθε χρόνο, ένας ιός που αλλάζει, μεταβάλλεται, είναι σημαντικό να φτάσουμε σε πολύ μικρά νούμερα θανάτων. Είναι σημαντικό να τηρούμε κανόνες που τηρούμε για τον κορονοϊό τώρα και για τη γρίπη. Το σημαντικότερο μέτρο που έχουμε ανακοινώσει μέχρι σήμερα είναι ο αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης

Αναφορικά με τον όρο πανδημία από τον ΠΟΥ, ο Σωτήρης Τσιόρδας δήλωσε πως δεν αλλάζει κάτι καθώς επιβεβαιώνει αυτό που όλοι περιμέναμε ενώ έκρινε πως υπήρχε καθυστέρηση στην ανακοίνωση από τον ΠΟΥ.

«Τα μέτρα που παίρνουμε είναι υπερβολικά, αλλά προσπαθούν να περιορίσουν μια νόσο που είναι επικίνδυνη όχι για τον μέσο άνθρωπο, αλλά για τις μεγαλύτερες ηλικίες», υπογράμμισε προσθέτοντας πως τα συγκεκριμένα μέτρα θα τον περιορίσουν, αλλά «πρέπει να μας μείνει στο μυαλό ότι αυτός ο ιός εξαρχής συμπεριφέρεται σαν πανδημικός».

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως δεν θα φτάσουμε στο μέτρο της Ιταλίας να αφήσουμε ανοιχτά μόνο super market και φαρμακεία λέγοντας πως «δεν θεωρώ ότι θα χρειαστεί να παρθούν περισσότερα μέτρα, αλλά θα δούμε».

Θέλω ο κόσμος στην Ελλάδα | Αυστηροποιούνταινα το πάρει στα σοβαρά, ο άνθρωποι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μειώνουν τις πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους

Aegean: Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δρομολογίων λόγω κορονοϊού

Την ίδια στιγμή η Aegean ανακοίνωσε τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δρομολογίων και ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της εξάπλωσης του ιού.

Οι εν λόγω αλλαγές αφορούν πτήσεις τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού και κυρίως θα πραγματοποιηθούν συγχωνεύσεις.

Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία συνιστά να ελέγχετε την κατάσταση της πτήσης σας εγκαίρως, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, σε περίπτωση που εφαρμοστούν εκτάκτως πιθανοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί ή ακυρώσεις πτήσεων

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η AEGEAN ενημερώνει ότι λόγω αλλαγών στην επιβατική κίνηση που προκαλούνται από τον κοροναϊό (COVID-19) και τους υποχρεωτικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από αρκετές χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσής του, θα προβεί σε σχετικές τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δρομολογίων για την περίοδο έως και 8 Απριλίου 2020.

Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν δρομολόγια, τόσο στο δίκτυο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού και θα έχουν κυρίως τη μορφή συγχωνεύσεων πτήσεων. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία συνιστά να ελέγχετε την κατάσταση της πτήσης σας εγκαίρως, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, σε περίπτωση που εφαρμοστούν εκτάκτως πιθανοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί ή ακυρώσεις πτήσεων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις αναπροσαρμογές του πτητικού προγράμματος, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα Τρέχουσες ενημερώσεις COVID-19  ή από την υπηρεσία Flight Schedule.

Επίσης, παρακαλείσθε να επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε δηλώσει, τόσο στην πλατφόρμα My AEGEAN όσο και κατά την έκδοση του εισιτηρίου σας, είναι σωστά ώστε να ενημερωθείτε άμεσα από την AEGEAN, σε περίπτωση που η πτήση σας τροποποιείται.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της διάδοσης του COVID-19, η AEGEAN θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα και να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για τυχόν περαιτέρω βήματα, που ενδέχεται να απαιτηθούν, καθώς η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.

Διαβάστε επίσης:

Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό και οι διευκολύνσεις προς τους πολίτες

Το άρθρο 117 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα | Αυστηροποιούνται τα μέτρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα