Ο Σάκης Τανιμανίδης δείχνει βήμα- βήμα πώς γίνεται η εξέταση για τον κορονοϊό

16:04 12/3/2020 - Πηγή: iPop

Λίγες ώρες αφότου η σύζυγός του, Χριστίνα Μπόμπα, έκανε γνωστό ότι βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος παραμένει επίσης σε καραντίνα, ανέβασε ένα video στα stories του, όπου μας δείχνει βήμα- βήμα πώς γίνεται η εξέταση για τον κορονοϊό.

Η Χριστίνα Μπόμπα στο video που ανέβασε στο προφίλ της, κάθεται δίπλα δίπλα με τον σύζυγό της και κάνουν γνωστές όλες τις λεπτομέρειες. Η ίδια τονίζει πως ενημερώθηκε ότι έχει μολυνθεί απ’ τον κορονοϊό

και σημειώνει πως θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην κολλήσει και ο σύντροφός της, ενώ προέτρεψε όσους έχουν τον ιό να το λένε ώστε να προστατεύουν τον περίγυρό τους.

Το ζευγάρι έκανε γνωστό πως ο Σάκης Τανιμανίδης θα κάνει εκ νέου εξέταση σε μια εβδομάδα, ενώ ο ίδιος τώρα αποφάσισε να καθησυχάσει τον κόσμο, δείχνοντάς του μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα πώς γίνεται η εξέταση για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος πήγε στις 11/3 για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να αποκλείσει όλα τα ενδεχόμενα ότι ίσως να έχει κολλήσει και ο ίδιος.

Ανέβασε, λοιπόν, ένα video που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια που έκανε ο ίδιος την εξέταση, ενημερώνοντας πως πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία.

Η εξέταση διαρκεί λιγότερο από δύο λεπτά και γίνεται με μια μπατονέτα στη μύτη και το στόμα

Ουσιαστικά, ο γιατρός παίρνει ένα δείγμα με μια μπατονέτα απ’ τη μύτη και το στόμα και μετά από μερικές ώρες βγαίνει το αποτέλεσμα.

Δες το video: Ο Σάκης Τανιμανίδης δείχνει βήμα- βήμα πώς γίνεται η εξέταση για τον κορονοϊόhttps://ipop.gr/wp-content/uploads/2020/03/tanimanidis.mp4Πού γίνεται το τεστ;

Το τεστ μπορεί να γίνει μετά από σύσταση γιατρού σε κάποιο ιδιωτικό εργαστήριο που διαθέτει χώρο απομόνωσης, είτε να ληφθεί δείγμα κατ’ οίκον. Μεγάλες κλινικές έχουν δημιουργήσει και αυξάνουν τέτοιους ειδικούς χώρους.

Σχετικά με τα δημόσια νοσοκομεία, το τεστ γίνεται σε ένα μικρό αριθμό. Συγκεκριμένα εξετάσεις γίνονται στα 7 εργαστήρια αναφοράς Παστέρ, Μικροβιολιολογικό Εργαστήριο ΕΚΠΑ, στο ΑΠΘ, ΠΑΓΝΗ, Ρίο, Αττικόν και Λάρισα.

Δες ακόμα:

Θετική στον κορονοϊό η Χριστίνα Μπόμπα | Το μήνυμά της

Το άρθρο Ο Σάκης Τανιμανίδης δείχνει βήμα- βήμα πώς γίνεται η εξέταση για τον κορονοϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα