10+1 πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τη Eurovision

18:11 14/5/2022 - Πηγή: iPop

Κάθε χρόνο, οι καλύτεροι performer της Ευρώπης φορούν τα φαντασμαγορικά τους ρούχα, προβάρουν τους στίχους των τραγουδιών και τις εντυπωσιακές χορευτικές τους κινήσεις, για να παρευρεθούν στον μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Και καθώς αναμένεις με αγωνία τη μετάδοση του μεγάλου τελικού σε λίγες μόλις ώρες, ρίξε μια ματιά στα ενδιαφέροντα και ελαφρώς περίεργα πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τη Eurovision.

Eurovision 2022: Η Ελλάδα

στον Μεγάλο Τελικό με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die together»

Διάβασε παρακάτω τα 10+1 πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τη Eurovision:Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision του 1956, ήταν ο πρώτος διαγωνισμός Eurovision που πραγματοποιήθηκε ποτέ και έλαβε χώρα στο Teatro Kursaal στο Lugano της Ελβετίας.Eurovision.TvΦαίνεται ότι η δεύτερη θέση είναι καταραμένη.! Καμιά χώρα που τραγούδησε δεύτερη στην τελική βραδιά δεν κέρδισε ποτέ τον διαγωνισμό.Ο διαγωνισμός έχει τόσο μεγάλη εμβέλεια που στην πραγματικότητα μεταδίδεται σε πέντε διαφορετικές ηπείρους!

Eurovision 2022: Οι Måneskin θα εμφανιστούν στον μεγάλο τελικό του μουσικού διαγωνισμού

Οι ABBA χαρακτηρίζονται ως η πιο επιτυχημένη μπάντα που εμφανίστηκε ποτέ στη σκηνή της Eurovision.Το 1969 τέσσερις χώρες (Ναι καλά διάβασες) κέρδισαν τη Eurovison! Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ολλανδία σημείωσαν την ίδια βαθμολογία.Το 2015 η Αυστραλία έλαβε μέρος στον διαγωνισμό για πρώτη φορά, παρόλο που εκτιμάται ότι απέχει 8.752 μίλια από την Ευρώπη. Οι Αυστραλοί επιστρέφουν κάθε χρόνο έκτοτε και η συμμετοχή της Αυστραλίας στον διαγωνισμό έχει επιβεβαιωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών και την Ειδική Υπηρεσία Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων.Οι κανόνες του διαγωνισμού ορίζουν ότι μόνο έξι μέλη από κάθε χώρα μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή κατά τη διάρκεια ενός performance. Αν νομίζεις ότι αυτό είναι άδικο, μέχρι το 1971 ήταν μόνο τρεις!Η Σουηδία κέρδισε τον διαγωνισμό το 2012 με το εξαιρετικά δημοφιλές κομμάτι «Europhia» της Loreen. Το τραγούδι κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα δωδεκάρια σε συμμετοχή χώρας στην ιστορία της Eurovision.Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στις 18 Μαρτίου 2020 ακυρώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε λόγω αυτής.Το 2020 κυκλοφόρησε στο Netflix μια ταινία βασισμένη στη Eurovision με τίτλο Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Will Ferrell, Demi Lovato και Rachel McAdams, γνώρισε τεράστια επιτυχία στο κοινό, με πρωτότυπα κομμάτια όπως τα «Jaja Ding Dong», «Double Trouble» και «Husavik (My Hometown)».

Eurovision 2022: Καταγγελία για παρενόχληση από χορευτές τραγουδιστή στην τελετή έναρξης

Σε περίπτωση που τώρα πάτησες για πρώτη φορά το πόδι σου σε αυτόν τον πλανήτη και δεν το γνωρίζεις, η Eurovision είναι το μεγαλύτερο μουσικό σόου στον κόσμο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 10+1 πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τη Eurovision εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα