TikTok: Ένα επικίνδυνο challenge στάθηκε η αφορμή για το θάνατο ενός μικρού κοριτσιού

13:36 14/5/2022 - Πηγή: iPop

Όλοι μας έχουμε ρίξει μια κλεφτή ματιά στην εφαρμογή του TikTok και σε αυτή τη μανία με τα βιντεάκια που έχει κερδίσει εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως. Στο TikTok, ανεβαίνουν συνήθως αστεία βίντεο, πολλά εκ των οποίων είναι challenges, οι οποίες γίνονται σύντομα viral και πολλοί νέοι στον κόσμο τις πραγματοποιούν. Προσφάτως όμως, η πρόκληση «Blackout Challenge» του TikTok πήρε επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς υπήρξε η αφορμή για τον θάνατο ενός 10χρονου κοριτσιού.

To Tik Tok είναι η εφαρμογή της καραντίνας!

UnsplashΤι
είναι το «Blackout Challenge» του TikTok;

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο challenge, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες πνίγονται στην ουσία, κρατώντας την αναπνοή τους ή χρησιμοποιώντας οικιακά είδη, όπως κορδόνια παπουτσιού, για να σταματήσουν σκόπιμα το οξυγόνο στον εγκέφαλό τους και να επέλθει το λεγόμενο blackout. Οποιαδήποτε δραστηριότητα που στερεί το απαραίτητο οξυγόνο από τον εγκέφαλο, έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει από μέτρια έως σοβαρή βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων και οδηγεί σε μόνιμη απώλεια νευρολογικής λειτουργίας, δια βίου νοητική αναπηρία ή ακόμα και θάνατο.

Παρόμοια «παιχνίδια πνιγμού» έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετές φορές ανά τα χρόνια ιδιαίτερα από εφήβους, και ο βασικότερος λόγος είναι η γενική αναζήτηση ευφορίας ή ακόμη και η εμπειρία παραλίγο θανάτου.

Τι αναφέρει η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού στη μήνυσή της κατά του TikTok

Η οικογένεια του 10χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στο πλαίσιο του «Blackout Challenge» του TikTok, κατέθεσε μήνυση κατά της πλατφόρμας για αμέλεια και «ελαττωματικό σχεδιασμό».

Η οικογένεια της Nylah Anderson κατηγορεί το TikTok για προώθηση ελαττωματικού προϊόντος και αμέλεια, λέγοντας ότι το επικίνδυνο challenge προωθήθηκε στο κορίτσι μέσω της σελίδας «for you» στην πλατφόρμα.

«Ο αλγόριθμος αποφάσισε ότι το θανατηφόρο blackout challenge ταίριαζε και πιθανότατα θα ενδιέφερε την 10χρονη Nylah Anderson και ως αποτέλεσμα αυτού, εκείνη πέθανε», αναφέρει η αγωγή σε βάρος της ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok.

Τουλάχιστον άλλα τέσσερα παιδιά έχουν πεθάνει κάνοντας το «blackout challenge», σύμφωνα με την αγωγή της οικογένειας Anderson. Το challenge έχει εμφανιστεί και σε άλλες πλατφόρμες, αλλά η εξέταση του κινητού της Nylah Anderson έδειξε ότι χρησιμοποιούσε το TikTok τη στιγμή του συμβάντος.

Σε ανακοίνωσή της που είχε εκδώσει σχετικά με τον θάνατο του κοριτσιού, η εταιρεία ανέφερε ότι «αυτό το ανησυχητικό challenge, για το οποίο άνθρωποι φαίνεται να μαθαίνουν από άλλες πηγές πέραν του TikTok, υπήρχε πολύ πριν από την πλατφόρμα μας».

To Instagram μπλοκάρει τις αναρτήσεις βίντεο από το TikTok στην πλατφόρμα του

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο TikTok: Ένα επικίνδυνο challenge στάθηκε η αφορμή για το θάνατο ενός μικρού κοριτσιού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα