10 λόγοι για να αρχίσεις να εκτιμάς τις αποτυχίες σου

20:16 5/1/2021 - Πηγή: iPop

“Σκέψου και πλούτισε”, “Η επιτυχία βήμα βήμα”, “Πιο πλούσιος; Γίνεται”, “Κάλλιο εκατομμύρια και στο χέρι παρά άφραγκός χωρίς ταίρι” και άλλοι παρόμοιοι τίτλοι μας βομβαρδίζουν καθημερινά, παροτρύνοντάς μας, να αποκτήσουμε ΣΗΜΕΡΑ λεφτά, δόξα, επιτυχία, καλό αμάξι, όμορφη γκόμενα και μια οικογένεια Βιτάμ, εμπνευσμένη από τις διαφημίσεις δεκαετίας ’90. Σε έναν κόσμο που αυτοπροσδιορίζεσαι με το τι δουλειά κάνεις, ποιους ξέρεις, πόσα έχεις και πόσα βγάζεις, το να έχεις φτάσει τα 40 και να είσαι ακόμα “άγνωστος” και “φτωχός” θεωρείται έγκλημα. Ευτυχώς η Ελλάδα

ανήκει στην χαμηλότερη κλίμακα αυτόχειρων που σημαίνει ότι δεν “μασάμε” εύκολα.  Γιατί η αποτυχία είναι ένα μεγάλο σχολείο για να πετύχεις αργά, αλλά αποφασιστικά. Ιδού οι λόγοι για να την γουστάρετε.

10 λόγοι για να εκτιμάς την αποτυχία

Θέλει αρετή και τόλμη… η αποτυχία.

Το να αντέχεις τις αποτυχίες σου θέλει γερό στομάχι. Είναι αυτές όμως που σε διδάσκουν, δοκιμάζουν τα όρια σου και πόσο πολύ είσαι αποφασισμένος να παλέψεις μέχρι τέλους γι’ αυτό που θέλεις. Έχεις δοκιμαστεί, έχεις πονέσει και ξέρεις πώς να διαχειριστείς τις αντιξοότητες.

Μετά από μια αποτυχία ακολουθεί μία μεγάλη εμπειρία.

Κάθε φορά που κάτι πάει στραβά, πέφτεις ψυχολογικά, αγανακτείς “ψέλνεις” σε θεούς και δαίμονες. Κανένας θεός και κανένας δαίμονας όμως δεν είναι πιο δυνατός από τους δικούς σου. Αυτούς που έχεις μέσα σου, που πότε σε εμψυχώνουν και πότε σε καθηλώνουν. Πάρ’το αλλιώς και αποδέξου ότι δεν ήσουν έτοιμος. Γράψε κάτω τις ενέργειές σου βήμα-βήμα, κοίταξε τον εγωισμό σου βαθιά στα μάτια και αποδέξου ότι “κάτι σου ξέφυγε” ή “κάτι δεν πήγαινε καλά” εξ αρχής. Η εμπειρία σου θα σε οδηγήσει στο επόμενο “μελετημένο” σου βήμα.

Πάρε το ρίσκο σου κι ας αποτύχεις.

Μην πιστεύεις ποτέ έναν τύπο που σου λέει ξιπασμένα ότι δεν απέτυχε ποτέ. Είναι ψεύτης, μυθομανής ή βολεμένος που ποτέ δεν χρειάστηκε να ρισκάρει σε τίποτα. Άρα δεν έχει τίποτα να δώσει και να μάθει σε αυτή τη ζωή. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη αποτυχία. Το ρίσκο δεν είναι αποτυχία. Είναι τόλμη. Δοκιμάζεις τον εαυτό σου και τον ξεπερνάς κάθε φορά μέχρι να μάθεις τα πατήματά σου, τα φρένα σου, τα γκάζια σου και όλα τα εργαλεία που θα “φτιάξουν” τη μηχανή, έτσι ώστε να ανεβάσεις ταχύτητες!

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 10 λόγοι για να αρχίσεις να εκτιμάς τις αποτυχίες σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα