Αφαίρεσε εύκολα και σωστά την ταπετσαρία από τον τοίχο σου

13:51 5/1/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις βάλει μια ταπετσαρία στον τοίχο σου, την οποία έχεις χρόνια. Άνθρωπος είσαι, τη βαρέθηκες και θες να βάλεις μια άλλη. Πρώτα, όμως πρέπει να αφαιρέσεις την παλιά και πίστεψε με δεν είναι απλό. Η αφαίρεση ταπετσαρίας δεν είναι απλό πράγμα για να βγει σωστά και χωρίς να χαλάσεις τον τοίχο. Θέλει τακτ και tips που θα τη μετατρέψουν σε παιχνιδάκι.

Τρόποι για σωστή αφαίρεση ταπετσαρίας

Πιστολάκι μαλλιών

Pixabay

Πριν χρησιμοποιήσεις νερό ή άλλο είδος υγρού στην ταπετσαρία

και στα άκρα της, θέρμανε ελαφρώς την περιοχή με ένα πιστολάκι μαλλιών. Τράβηξε απαλά τις άκρες της για να δεις αν μπορεί να αφαιρεθεί. Αν δεν είναι εφικτό, σημαίνει ότι η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε ήταν δυνατή και πρέπει να βρεθεί άλλη μέθοδος για την αφαίρεσή της.

Ψέκασμα και ξύσιμο

Πάρε έναν μικρό ψεκαστήρα και γέμισέ το με ζεστό νερό. Μερικοί χρησιμοποιούν διάλυμα ξυδιού αλλά αυτό δεν συνιστάται διότι δημιουργεί στον χώρο δυσάρεστη οσμή που διαρκεί για μέρες. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά σπρέι γι’ αυτήν τη δουλειά, αλλά μια οικονομική λύση είναι η χρήση ζεστού νερού. Όταν, λοιπόν, ψεκάσεις την ταπετσαρία, ξύσε απαλά και σταθερά με μια πλαστική σπάτουλα. Υπάρχουν διαθέσιμες και μεταλλικές ξύστρες αλλά καλύτερα προτίμησε τις πλαστικές καθώς οι μεταλλικές μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στην επιφάνεια του τοίχου.

Μούλιασε τη με ζεστό νερό

Αν έχεις ακολουθήσει τις παραπάνω συμβουλές και εξακολουθούν τα άκρα να μην ξεκολλούν, πότισε με ακόμα περισσότερο υγρό την επιφάνεια. Πάρε ένα δοχείο με σαπούνι και ζεστό νερό και με ένα σφουγγάρι ή μια περάστε απαλά την επιφάνεια. Εφαρμόστε το και περίμενε για 10 λεπτά να απορροφηθεί το νερό. Μόλις η ταπετσαρία απορροφήσει αρκετό νερό τότε θα μαλακώσει και θα είναι ευκολότερο να ξύσεις τα άκρα της.

Μην ξεχάσεις!Pexels

Όταν τελειώσεις με την αφαίρεση της ταπετσαρίας, καθάρισε όλη την επιφάνεια και έλεγξε αν υπάρχουν υπολείμματα κόλλας στον τοίχο. Προτείνεται ο τοίχος να μείνει μια νύχτα γυμνός ώστε να στεγνώσει προτού τον βάψει ή κολλήσεις άλλη ταπετσαρία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αφαίρεσε εύκολα και σωστά την ταπετσαρία από τον τοίχο σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα