Η πιο διαιτητική και χορταστική σαλάτα με πλιγούρι για μετά τις… γιορτές

16:12 5/1/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι λίγο πολύ έχουμε πάρει απόφαση να κάνουμε διατροφή και να χάσουμε το βάρος που πήραμε τις ημέρες των γιορτών. Προφανώς και δεν θα κόψουμε μαχαίρι το φαγητό, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε σωστές και χορταστικές λύσεις για να κάνουμε την αρχή. Η σαλάτα με πλιγούρι που σου προτείνουμε είναι η κατάλληλη λύση για όλους όσους ψάχνουν να κάνουν την αρχή στη διατροφή τους.

Τι είναι το πλιγούρι;

Το πλιγούρι είναι δημητριακό τρόφιμο φτιαγμένο από τα πλιγούρια αρκετών

διαφορετικών ειδών σίτου, συχνότερα από σκληρό σίτο. Το πλιγούρι είναι ένα είδος αποξηραμένου σίτου. Είναι πολύ κοινό στις κουζίνες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ινδίας.

Τι υλικά θα χρειαστούμε στη σαλάτα με πλιγούρι;3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους100 γρ. φέτα2 ντομάτες1 φλυτζάνι πλιγούρι1 φλυτζανάκι του τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού3 κουταλιές της σούπας λεμόνι1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδοΑλάτιΠώς θα φτιάξουμε τη σαλάτα με πλιγούρι;Αρχικά, παίρνουμε το πλιγούρι και το βάζουμε σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για 2 ώρες, ώστε να φουσκώσει.Όσο περιμένουμε το πλιγούρι να φουσκώσει, σοτάρουμε καλά σ’ ένα τηγάνι τις ροδέλες του κολοκυθιού και τους κύβους της μελιτζάνας. Τα βάζουμε και τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να σουρώσουν.Στην συνέχεια, σ’ ένα μπολ βάζουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύουμε καλά. Αμέσως μετά τους κύβους από την φέτα και τις κομμένες ντομάτες.Εφόσον το πλιγούρι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε, το στεγνώνουμε και το προσθέτουμε στα υλικά μέσα στο μπολ.Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η πιο διαιτητική και χορταστική σαλάτα με πλιγούρι για μετά τις… γιορτές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα