Ερώτηση Κ. Βλάση για 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης και ΕΠΑΛ Άστρους

09:25 12/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση για τα τμήματα και τις ειδικότητες στα ΕΠΑΛ της Αρκαδίας, κατέθεσε πρόσφατα, ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης, με αφορμή και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης της χώρας – οι οποίες διατυπώθηκαν σαφώς και κατά την επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το Φλεβάρη του ‘18 στην Τρίπολη στο πλαίσιο του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική

Ανασυγκρότηση – στην πράξη αποδεικνύεται ότι ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ αδιαφορούν για τα ΕΠΑΛ, αφού κάθε χρονιά τα απαξιώνουν και τα αποδυναμώνουν περισσότερο.

Για ακόμη μία χρονιά παρατηρούμε ότι κλείνουν τμήματα και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ της Αρκαδίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους σπουδαστές και να απειλείται η συνέχιση των σπουδών τους. Συγκεκριμένα, φέτος έκλεισε η ειδικότητα των Δομικών της Γ’ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης αλλά και ο τομέας Πληροφορικής της Β’ Λυκείου του ΕΠΑΛ Άστρους!

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης, που ακολουθούσαν την ειδικότητα Δομικών, θα αναγκαστούν είτε να αλλάξουν ειδικότητα, χάνοντας επί της ουσίας μία χρονιά, είτε να συνεχίσουν την ίδια ειδικότητα στο ΕΠΑΛ Κορίνθου! Τα ερωτήματα για την απόφαση να μη λειτουργήσει η συγκεκριμένη ειδικότητα φέτος πληθαίνουν, αν συνυπολογίσουμε πως είχαμε αύξηση των μαθητών που επρόκειτο να την παρακολουθήσουν (από 4 στη Β’ Λυκείου έγιναν 6 στη Γ’ Λυκείου). Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άστρους.

Επειδή τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συστηματική συρρίκνωση των ΕΠΑΛ αλλά και μια γενικότερη υποβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης της χώρας μέσω σύμπτυξης ειδικοτήτων κτλ, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σκοπεύετε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα, κανένα τμήμα ή τομέας στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης και στο ΕΠΑΛ Άστρους;

2. Θα προχωρήσετε στην εξαγγελθείσα αναβάθμιση των ΕΠΑΛ της χώρας; Ποιοι είναι πυλώνες και ποιο το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας αυτής;»

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα