Κομοτηνή:12-9-2018 Πρωινή Ενημέρωση

07:10 12/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Διαγωνισμοί για τη μεταφορά των Περιφερειών
Επεκτείνεται μέχρι τέλος του έτους (31.12.2018) η δυνατότητα της Οικονομικής Επιτροπής των Περιφερειών που προκήρυξαν διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών, να αποφασίζει την ανάθεση της εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Παρατείνεται, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η εκτέλεση των συμβάσεων, που ήταν σε ισχύ στις 30.06.2018, έως

τις 31.12.2018, σε περίπτωση που δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες στους εκκρεμείς διαγωνισμούς και οι δαπάνες μεταφοράς οι οποίες πραγματοποιούνται από την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταφοράς, καταβάλλονται νόμιμα, εφόσον ο οικείος Περιφερειάρχης βεβαιώνει με σχετική πράξη του την εκτέλεση της μεταφοράς μαθητών και εφόσον το ύψος της δαπάνης συμφωνεί με την απόφαση ανάθεσης της οικείας Οικονομικής Επιτροπής.

2,4 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ για υπηρεσίες φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών
Τον β΄ δημοτικό παιδικό σταθμό Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με αφορμή την υπογραφή της χρηματοδότησης με το ποσό των 2.468.120 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας θέσεων σε δομές φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας. Η χρηματοδότηση αυτή αφορά σε θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για βρέφη και νήπια για το σχολικό έτος 2018-2019 σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσκεψη βουλευτών ΚΙΝΑΛ
Επίσκεψη στην Π.Ε. Ροδόπης θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι κ. Καρκατσούλης Παναγιώτης και Καρανικόλας Σπύρος του Κινήματος Αλλαγής . Στο πλαίσιο της παρουσίας τους , θα γίνουν συναντήσεις με φορείς της πόλης : 12.00 π.μ.. στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ με την εκτελεστική Γραμματεία Ροδόπης , 12.30 π.μ στα γραφεία του ΤΕΕ Θράκης , 13.00 π.μ στον Δικηγορικό Σύλλογο , Στις 13.30 π.μ συνάντηση στο ξενοδοχείο Ανατόλια με τους εκπρόσωπους της ένωσης αστυνομικών υπάλληλων Ροδόπης και στην συνέχεια με την ΕΛΜΕ Ροδόπης. Στον ίδιο χώρο θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

Ανοικτή Νομαρχιακή Συνέλευση Ξάνθης
Ανοικτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, στις 19.30 με ομιλητές, τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Β’ Αθηνών Γεωργιάδη Σπυρίδωνα-Άδωνη, τον Βουλευτή Έβρου Δημοσχάκη Αναστάσιο και τον Βουλευτή Πρέβεζας Γιαννάκη Στέργιο. Την ίδια μέρα το παραπάνω κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς του τόπου μας, ενώ θα επισκεφθεί κι εξωστρεφείς παραγωγικές μονάδες καινοτομίας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.

Παιδεία
Πρώτο κουδούνι
«Ένα καινούργιο ταξίδι στο χώρο της παιδείας, δηλαδή της γνώσης και της κατανόησης, της επικοινωνίας, της κοινωνικοποίησης, της απόκτησης αξιών, και τελικά της διαμόρφωσης μέρους του αυριανού παρόντος σας» ξεκίνησε δήλωσε η Μαίρη Κοσμίδου, προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Ένα καθημερινό ταξίδι», σημείωσε, «με διαρκή αναστοχασμό πάνω στο “Τι είμαι, τι κάνω τι πρέπει να κάνω, που ήμουν που είμαι που θέλω να πάω;”

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διένειμαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί, σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά, μοίρασαν χθες (11-09-2018) το πρωί αστυνομικοί, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα σχολικά συγκροτήματα και της Ροδόπης για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης»
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης συμμετέχει στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (8-16/9/2018) προβάλλοντας προϊόντα και επιχειρήσεις – μέλη του, μέσα από ενιαίο σταντ (Νο 20-22) με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στο περίπτερο Νο 3 της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Φέτος, εκτός από την προβολή των επιχειρήσεών μας μέσω δειγμάτων προϊόντων και φυλλαδίων, υπάρχει και φυσική παρουσία επιχειρηματιών – μελών μας που προωθούν τα προϊόντα τους άμεσα.

Πρωτογενής Τομέας
Αφρικανική πανώλη των χοίρων εμφανίστηκε στη Βουλγαρία
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, με αφορμή την εμφάνιση κρούσματος Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων(ΑΠΧ), στη Βουλγαρία, σημειώνει πως είναι ένα ιογενές νόσημα μεγάλης μεταδοτικότητας που προσβάλει τους χοίρους και τους αγριόχοιρους. Η θνησιμότητα αγγίζει το 100%, καθώς δεν υπάρχει θεραπεία, ούτε εμβόλιο. Για την προστασία των συστηματικών και οικόσιτων εκμεταλλεύσεων χοίρων: Απαγορεύεται η σίτιση των χοίρων με υπολείμματα τροφίμων και οικιακά απορρίμματα και οι χοίροι δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά ( η απόρριψη τους πρέπει να γίνεται μόνο στους ενδεδειγμένους κάδους). Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ συστήνει την αυξημένη επαγρύπνηση και τη λήψη προληπτικών μέτρων στις μεγάλες μονάδες αλλά και στις μικρές οικόσιτες εκμεταλλεύσεις χοίρων και παρακαλεί για τη συνδρομή των κυνηγών αγριόχοιρου για την αποτροπή εισόδου του νοσήματος στην Περιφέρεια.

Σύλλογοι
Νέο ΔΣ στον «Γλυκό κόσμο»
Νέο ΔΣ του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Ροδόπης «Γλυκός Κόσμος» προέκυψε μετά τη διεξαγωγή των εκλογών. Πρόεδρος: Φαναρά Σοφία, ψήφοι 43, Αντιπρόεδρος: Σέλβη Μαρία, ψήφοι 32, Αντιπρόεδρος: Αντωνίου Χρήστος, ψήφοι 35, Ταμίας: Ζεϊμπέκη Ιωάννα, ψήφοι 20, Μέλος: Ισπυρίδης Άγγελος, ψήφοι 16

Εθελοντισμός
Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού
Από το Δ΄ Σ. Στρατού θα πραγματοποιηθεί προσφορά εκπαιδευτικού και αθλητικού εξοπλισμού, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στους μαθητές των σχολείων της ορεινής Θράκης. Σήμερα στα σχολεία: Αιώρας, Άλματος, Γοργόνας , Μάνταινας, Ρεύματος , Ωραίου και Αρίσβης.

ΑμεΑ
Καθημερινή είναι η προσέλευση ατόμων με αναπηρία από την ημέρα επαναλειτουργίας των γραφείων του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης στην Κομοτηνή. Οι υπεύθυνοι του Σωματείου δηλώνουν πανέτοιμοι με την τεχνογνωσία τους να προσφέρουν την αρωγή τους, όποτε και όταν τους ζητηθεί.

Σεργιάνι στην παράδοση
Το καθιερωμένο πλέον «Σεργιάνι στην παράδοση» διοργανώνει με την έναρξη της νέας χρονιάς ο Πολιτιστικός Χορευτικό Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ-ΠΕ Ροδόπης. Η μουσικοχορευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής με τη συμμετοχή των παιδικών και των τμημάτων παραστάσεων παραδοσιακών χορών του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην παράδοση της Θράκης τα αδέρφια Λιγούδη από τους Ασβεστάδες του Έβρου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει πενταμελής παραδοσιακή ορχήστρα με επικεφαλείς τους: Βαγγέλη Παπαναστασίου και Νίκο Ζαπάρτα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Media- Ενημέρωση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ υποδέχεται με μεγάλη ικανοποίηση την επανέκδοση της εφημερίδας Μακεδονία, προς το παρόν ως εβδομαδιαίας κυκλοφορίας φύλλο, και διατυπώνει την ευχή το κοινό να ανταποκριθεί στην προσπάθεια των συναδέλφων να ξαναπάρει ζωή ένας ιστορικός τίτλος. Η επαναφορά του φύλλου, αλλά και της διαδικτυακής πύλης με την υπογραφή της Μακεδονίας και νέο ιδιοκτησιακό σχήμα, στο οποίο κυριαρχούν οι εργαζόμενοι, μπορεί να γίνει οδηγός για να επανεκτιμηθεί η σημασία των τοπικών Μέσων στο δοκιμαζόμενο πεδίο της ενημέρωσης. Παράλληλα η ΕΣΗΕΜ-Θ υπενθυμίζει στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, με ευθύνη της οποίας διακόπηκε η ιστορική διαδρομή των εφημερίδων Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, ότι οι υποχρεώσεις της έναντι όλων των πρώην εργαζομένων της επιχείρησης, που επί 11 μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διατηρούνται στο ακέραιο.

Αστυνομικό δελτίο
Συλλήψεις 1.456 ατόμων
1.456 άτομα συνελήφθησαν συνολικά το μήνα Αύγουστο στην Περιφέρεια Αν. Μ. Θράκης . Είκοσι οκτώ (28) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών. Χίλιοι εκατόν πενήντα επτά (1.157) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. Είκοσι τρία (23) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις. Επτά (7) άτομα για απόπειρα κλοπής. Δύο (2) άτομα για απάτη. Πενήντα τέσσερα (54) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Και δεκατρία (13) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας 50χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με έναν άγνωστο δράστη, προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, στη δυτική έξοδο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί εντόπισαν ακινητοποιημένο ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός μαζί με τον 50χρονο συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, πλην όμως ο 50χρονος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και το χρηματικό ποσό των 930 ευρώ.

Καιρός:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι, μέχρι 5, στα ανατολικά μέχρι 6 και στο Αιγαίο, έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, ισχύ, αμθ, ΑΔΕΔΥ, τεε, ελμε, νοδε, αθηνα, σχολεια, θεσσαλονικη, εμφάνιση, προσφορες, αμεα, θεατρο, συμμετοχή, συλληψεις, καιρος, αιγαιο, ert, κινηση στους δρομους, ρια αντωνιου, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταυροι δημοτικων εκλογων, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, τελος ακινητων, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, αμεα, αυτοκινητο, βουλγαρια, ευχες, θνησιμοτητα, πλαισιο, προγραμμα, τεε, υψος, φυσικη, ωρα, αμθ, αναπηρια, αρωγη, αφορμη, γινει, γινεται, γονεις, γραφεια, διευθυνση, δυνατοτητα, δοθει, δυτικη, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ελμε, εμβολιο, εμφάνιση, επτα, εσηεμ, ετος, ευθυνη, ζωη, ιδια, ιδιο, εικοσι, υπηρεσιες, θεα, ιωαννα, ληψη, μακεδονια, μηνες, μαρια, νικο, νοδε, νηπια, ξενοδοχειο, οδηγος, οκτω, οχημα, παιδια, πεδιο, υπογραφη, πρωι, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, σοφια, σιτιση, τρια, τιτλος, ισχύ, φυγη, φυλλο, φυλλαδια, χρηστος, αγνωστο, μποφορ, εμφαση, χωρα, κυριακη, ορχηστρα, σπυρος, θεματα, θερμοκρασια, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα