Τρία κρουαζιερόπλοια σε καραντίνα για τον κορωναϊό

16:45 7/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Τρία κρουαζιερόπλοια στην Ασία βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, με χιλιάδες επιβάτες εγκλωβισμένους σε κατάσταση πανικού. Το Diamond Princess στην Ιαπωνία, το World Dream στο Χονγκ Χονγκ και το Westerdam, στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Το Diamond Princess είναι αγκυροβολημένο

ανοιχτά της Γιοκοχάμα, με πάνω από 3.700 επιβαίνοντες (2.600 επιβάτες – 1.100 μέλη πληρώματος). Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου, 273 άτομα έχουν εξεταστεί για τον κορωνοϊό και 61 είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε καραντίνα από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει για τις επόμενες 14 ημέρες. Οι 61 ασθενείς άρχισαν να απομακρύνονται από το πλοίο, για να μεταφερθούν σε ειδικές μονάδες σε νοσοκομεία της Γιοκοχάμα. Όσοι έχουν μείνει στο κρουαζιερόπλοιο είναι «φοβισμένοι και εξαγριωμένοι», όπως μεταδίδει το CNN.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο κρουαζιερόπλοιο Westerdam, που απέπλευσε από τη Σιγκαπούρη στις 16 Ιανουαρίου για κρουαζιέρα 30 ημερών και τώρα πλέει στην Ανατολική Σινική Θάλασσα προσπαθώντας να βρει λιμάνι για να δέσει. Το πλοίο αναχώρησε την 1η Φεβρουαρίου από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό τις Φιλιππίνες, ωστόσο οι Αρχές της απαγόρευσαν να προσεγγίσει σε κάποιο λιμάνι. Έτσι έδεσε προσωρινά στο λιμάνι Kaohsiung της Ταϊβάν. Αλλά χθες, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, οι Αρχές της Ταϊβάν το έδιωξαν.

«Κανείς δεν μας θέλει», είπε στο CNN επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο πλέει στην Ανατολική Σινική Θάλασσα. Πάντως, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο  κρουαζιερόπλοιο.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι 3.600 άνθρωποι που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο World Dream είναι σε καραντίνα εδώ και τρεις ημέρες, καθώς κάποιοι επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον  κορωνοϊό. 

The post Τρία κρουαζιερόπλοια σε καραντίνα για τον κορωναϊό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα