Αυτές είναι οι πιο ήσυχες ράτσες σκύλων!

15:42 7/2/2020 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν μερικές ράτσες σκύλων που είναι πιο ήσυχες από άλλες και ούτε που θα ακούσεις τη “φωνή” τους. Ποια σκυλιά γαβγίζουν λιγότερο;

Αν ψάχνεις για ένα ήσυχο σκύλο που να μη γαβγίζει, τότε άνοιξες το σωστό άρθρο. Φυσικά, δεν υπάρχουν ήσυχα σκυλιά, αλλά υπάρχουν μερικές ράτσες σκύλων που είναι λιγάκι πιο… ήρεμες ή που απλά γαβγίζουν λιγότερο.

Ποια σκυλιά γαβγίζουν λιγότερο;

Σε γενικές γραμμές, η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας ενός σκύλου μπορεί να εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από δύο παράγοντες: τη φυλή και την εκπαίδευσή τους.

Ενώ κάποιες φυλές είναι γνωστό πως είναι περισσότερο…

εκφραστικές και έχουν ένα δυνατό γάβγισμα, υπάρχουν και ορισμένες που είναι στη φύση τους να είναι πιο ήρεμες.

9 πράγματα που δεν ξέρεις για τη γλώσσα του σκύλου

Φυσικά, η συμπεριφορά οποιουδήποτε σκύλου εξαρτάται από την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση και την προσωπικότητά του και τα χαρακτηριστικά του.

Είτε, όμως, επειδή έχεις μικρά παιδιά, είτε επειδή ζεις σ’ ένα διαμέρισμα, το δυνατό γάβγισμα του σκύλου μπορεί συχνά να είναι μια πρόκληση.

Επομένως, ποια σκυλιά γαβγίζουν λιγότερο;

Basenji

Είναι ένα από τα σκυλιά που δεν γαβγίζουν και θεωρούνται απ’ τις πιο ήσυχες ράτσες σκύλων.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή τα Basenjis, αντί να γαβγίζουν, επικοινωνούν με μια άλλη “φωνή”, πολύ πιο ήπια. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι βαρετά και δεν αγαπούν το παιχνίδι.

Bernese Mountain Dogs

Μια φυλή απ’ τις ελβετικές Άλπεις, που κρύβει μια εσωτερική δύναμη. Είναι ευγενικά, ήρεμα και αγαπητά, κατάλληλα για οικογένεια.

Είναι ήσυχα και παιχνιδιάρικα και μπορούν να κάνουν την καλύτερη παρέα στα παιδιά, ακόμη και πιο μικρής ηλικίας.

Shiba Inu

Μια φυλή από την Ιαπωνία, γνωστή για το πόσο καθαρή και ήσυχη είναι. Σπάνια θα το ακούσεις να γαβγίζει, εκτός από ένα “ουρλιαχτό” που μπορεί να βγάλει και το κάνει να ακούγεται σαν λύκος. Αλλά κι αυτό σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Είναι αξιολάτρευτα.

Greyhound

Είναι ήσυχα και οικογενειακά σκυλιά. Πολύ περισσότερο,θα δείξουν σε κάθε περίπτωση τη στοργή και την υπακοή τους. Είναι γενικά χαλαρά σκυλιά που απολαμβάνουν τον ύπνο και μια μεγάλη βόλτα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Irish Setters

Ο αρχικός σκοπός αναπαραγωγής των Irish Setters ήταν το κυνήγι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γαβγίζουν αν δεν υπάρχει πραγματικά λόγος να το κάνουν.

Αυτά τα σκυλιά απολαμβάνουν την άσκηση και κι έναν καλό υπνάκο μετά από αυτήν!

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι πιο πιστές ράτσες σκύλων!

Photos: unsplash

Το άρθρο Αυτές είναι οι πιο ήσυχες ράτσες σκύλων! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
γερμανικος ποιμενικος
Τυχαία Θέματα