Τον Ιούλιο οι S-400 στην Τουρκία -Τελεσίγραφο από ΗΠΑ: Τέλος τα F-35

17:52 26/6/2019 - Πηγή: Aixmi

«Οι πρώτες συστοιχίες των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 θα αρχίσουν να παραδίδονται στην Τουρκία τον Ιούλιο, καθώς είναι σε βαθμό ετοιμότητας 99%».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ, προσθέτοντας ότι η συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ. «Αυτό που μελετάται είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ προειδοποιούσε τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ πως η αγορά των S-400 θα

βάλει τέλος στον ρόλο της Τουρκίας στον πρόγραμμα του μαχητικού F-35, αλλά και ότι θα βλάψει την τουρκική οικονομία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που θα επακολουθήσουν.

«Ο υπουργός ήταν για μια ακόμη φορά πολύ κατηγορηματικός: Η Τουρκία δεν θα έχει και τους S-400 και τα F-35. Και, αν δεχθούν τους S-400, θα πρέπει να δεχθούν και τις συνέπειες, όχι μόνο στο πρόγραμμα του F-35, αλλά και στην οικονομική κατάστασή τους», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

The post Τον Ιούλιο οι S-400 στην Τουρκία -Τελεσίγραφο από ΗΠΑ: Τέλος τα F-35 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα