Κορυφαίος στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο -Η μεγάλη στιγμή του

16:59 25/6/2019 - Πηγή: Aixmi

To όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και τη σκληρή δουλειά κατάφερε να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ. Ψήφισαν 101 δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν πέντε επιλογές. Οι 78 έδωσαν την πρώτη θέση στον Γιάννη και άλλοι 23 τη δεύτερη. Έτσι, συγκέντρωσε 77% και κατέκτησε το μεγάλο βραβείο.

Στην επίσημη τελετή ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έδειξε την αγάπη του για την

Ελλάδα, φορώντας σακάκι με ραμμένο τον Παρθενώνα στη φόδρα. Στην ομιλία του δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε τον τίτλο στην ιστορία του ΝΒΑ και μόλις ο τέταρτος μη Αμερικάνος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με έβαλε σε αυτή τη θέση, όλα αυτά τα κάνω με τη βοήθειά του», είπε στην αρχή. «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, πρώτα από όλα τους συμπαίκτες μου. Όλοι ήταν έτοιμοι να έρθουν στον «πόλεμο» μαζί μου. Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο που μας πίεζε καθημερινά και μας δίδαξε αυτά που κάνουν καθημερινά για εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των Μπακς, που πίστεψαν σε εμένα που ήμουν 18 όταν ήμουν στην Ελλάδα. Με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Τώρα είναι 6 το πρωί στην Ελλάδα και μένουν ξύπνιοι για να με παρακολουθήσουν. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον πατέρα μου αν και δεν είναι εδώ. Πριν δύο χρόνια είχα ένα στόχο. Να γίνω ο κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα. Και το αφιερώνω σε αυτόν γιατί πάντα μου έλεγε να δουλεύω πιο σκληρά, ακόμη κι όταν πονούσα. Όταν είμαι στο παρκέ, σκέφτομαι αυτόν. Ευχαριστώ και τα αδέρφια μου γιατί είναι εδώ μαζί μου και είναι τα πρότυπά μου. Σας αγαπώ. Οπως και την μητέρα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και δεν μπορείς να το πιστέψεις, αν δεν έχεις ένα γονιό. Και η μητέρα μου είναι η κολόνα της οικογένειας. Η πραγματική ηρωίδα μου. Αυτό το βραβείο είναι μόνο η αρχή. Θέλω να πάρω και το πρωτάθλημα. Όπως έλεγε ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις περισσότερα, αλλά να μην είσαι άπληστος», είπε ο συγκινημένος Αντετοκούνμπο, με τα αδέρφια του και την μητέρα του, να είναι επίσης δακρυσμένοι.

The post Κορυφαίος στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο -Η μεγάλη στιγμή του appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα