Στροφή Φώφης: Θα δώσει ψήφο ανοχής στη ΝΔ αν…

17:19 25/6/2019 - Πηγή: Aixmi

Mόλις 12 μέρες πριν από τις εκλογές η Φώφη Γεννηματά κάνει στροφή στην πολιτική της και αφήνει να εννοηθεί ότι το ΚΙΝΑΛ θα δώσει ψήφο ανοχής στη ΝΔ να κυβερνήσει, σε περίπτωση που δεν κατακτήσει αυτοδυναμία. «Είμαστε δύναμη ομαλότητας και δεν θα αφήσουμε την χώρα να πάει στα βράχια», τόνισε το πρωί στο Open. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και τα ηγετικά του στελέχη δήλωναν έως τώρα ότι δεν μπορούν να πάρουν θέση για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τάσσονταν υπέρ μιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Με δεδομένο ότι η ΝΔ

αποκλείεται να δεχθεί κάτι τέτοιο, ουσιαστικά η χώρα θα οδηγείτο σε νέες εκλογές με απλή αναλογική μέσα στο καλοκαίρι.

Η κυρία Γεννηματά άφησε να εννοηθεί ότι θα προσέφερε ανοχή σε κυβέρνηση Μητσοτάκη για να κάνει τρία συγκεκριμένα πράγματα: Να καταργήσει την απλή αναλογική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ακυβερνησία, να ολοκληρώσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους τη μείωση των υπερπλεονασμάτων που υπονομεύουν την ανάπτυξη.

The post Στροφή Φώφης: Θα δώσει ψήφο ανοχής στη ΝΔ αν… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα