Αυτός είναι ο τρόπος να είσαι πιο ευτυχισμένος!

17:46 26/6/2019 - Πηγή: iPop

Η ευτυχία είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να βρεθεί και που πολλοί την ψάχνουν. Υπάρχει, όμως, τρόπος να τη βρεις και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Και πώς να γίνεις πιο ευτυχισμένος;

Η σοκολάτα, αρχικά, δε θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, όσο κι αν νομίζεις ότι σε βοηθάει. Μπορεί να βλέπεις στις ταινίες που τρώνε γλυκά στις δύσκολες στιγμές, όμως στην πραγματικότητα τα γλυκά δε σε βοηθάνε καθόλου να νιώσεις καλύτερα. Συνεπώς, μην περιμένεις να γίνεις πιο χαρούμενος με τη σοκολάτα.

Η
ανακάλυψη της γενναιοδωρίας ως πηγή ευτυχίας

Μια ομάδα επιστημόνων ανέλαβε να ανακαλύψει αν το να εστιάσεις στον εαυτό σου είναι πιο ευεργετικό για εσένα και τη συναισθηματική σου υγεία από να αφιερωθείς σε άλλους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εστιάζουν στον εαυτό τους δεν τείνουν να αισθάνονται πιο θετικά συναισθήματα. Αυτοί είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται συνεχώς για τους άλλους που είναι πιο συναισθηματικά ολοκληρωμένοι.

Όλοι οι συμμετέχοντες της έρευνας ανέφεραν ότι αισθάνονταν βελτίωση στη διάθεσή τους, όταν βοηθούσαν τους άλλους και νοιαζόντουσαν για αυτούς. Από την άλλη πλευρά, όσοι ακολούθησαν την καθημερινή τους ρουτίνα χωρίς αλλαγή, ανέφεραν ότι δεν αντιλαμβάνονται αλλαγές στη συναισθηματική τους κατάσταση.

Οι πράξεις, βέβαια, γενναιοδωρίας σε άλλους διεγείρουν τον εγκέφαλο να απελευθερώσει ντοπαμίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που μας κάνει ευτυχισμένους και ακόμη και χαρούμενους. Συνοψίζοντας, αυτή η χημική ουσία είναι ουσιαστικά η ευτυχία μας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η κατανάλωση σοκολάτας, επίσης, απελευθερώνει ντοπαμίνη, αλλά δεν διαγράφει αρνητικά συναισθήματα. Ωστόσο, αυτή η μελέτη έχει δείξει ότι οι γενναιόδωρες χειρονομίες απελευθερώνουν ντοπαμίνη και μειώνουν τα αρνητικά συναισθήματα, καθιστώντας αυτή τη στιγμή της χαράς πιο μόνιμη.

Συνεπώς, όταν βοηθάς τους άλλους, αισθάνεσαι αποδεδειγμένα καλύτερα και πιο ευτυχισμένος. Άρα, μήπως θα έπρεπε με οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσεις τους γύρω σου; Αυτοί μπορεί να είναι είτε οι γονείς σου, είτε οι φίλοι σου, είτε ένας άλλος άνθρωπος που δεν γνωρίζεις, είτε ακόμα και το κατοικίδιό σου!

Photo: Allef Vinicius/ Unsplash

Το άρθρο Αυτός είναι ο τρόπος να είσαι πιο ευτυχισμένος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα