7 φορές ισόβια στον στυγερό δολοφόνο της Κύπρου

18:20 24/6/2019 - Πηγή: Aixmi

Σε επτά φορές ισόβια καταδίκασε το Κακουργιοδικείο Κύπρου τον 35χρονο serial killer Νίκο Μεταξά για τους επτά φόνους που έχει ομολογήσει. Όπως εξήγησαν δικαστικοί κύκλοι, οι ποινές πέντε ισοβίων είναι διαδοχικές, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή και δεν θα έχει δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο επ’ Αδεία Αποφυλάκισης.

Νωρίτερα στην απολογία

του ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να εντοπίσει τους λόγους που τον οδήγησαν στα αποτρόπαια εγκλήματά του.

«Συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων και στις ψυχές των θυμάτων. Έχω διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Αναγνωρίζω τα εγκλήματα μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο. Μπορώ να βοηθήσω στην εξιχνίαση. Να παραδεχθώ ενοχή να μη ζημιώσω άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία. Γνωρίζω, ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση».

Ο Μεταξάς παραδέχθηκε στο δικαστήριο και τις 7 δολοφονίες:

— Τον θάνατο της Λίβιας με πνιγμό και της 8χρονης κόρης της, Έλενας.

— Την απαγωγή και τον θάνατο της Μαρικάρ με πνιγμό.

— Την απαγωγή και θάνατο της Μαρί Ρόουζ με πνιγμό.

— Την απαγωγή και θάνατο της 6χρονης Σιέρα.

— Την απαγωγή και θάνατο της Ασμίτα Κάχτα Μπίστα, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

— Την απαγωγή και φόνο της Αριάν Παλάνας με πνιγμό.

Κύ

The post 7 φορές ισόβια στον στυγερό δολοφόνο της Κύπρου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα