Πρόεδρος Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με 261 ψήφους

12:31 22/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής, όπου έλαβε 261 ψήφους. Υπέρ της υποψηφιότητάς της ετάχθησαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Απόντες ήταν ο Αντώνης Σαμαράς,

ο οποίος λείπει σε ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης που κατέρρευσε χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Κώστας Ζουράρις, λόγω ασθένειας. 

Με επιστολική ψήφο (ήταν σε αποστολή της Βουλής) ψήφισαν «ναι» ο βουλευτής ΝΔ στην Α’ Αθηνών Άγγελος Συρίγος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Απουσίαζε από την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι καθυστέρησε να προσέλθει λόγω βλάβης του αυτοκινήτου του.

Σε λίγη ώρα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας θα επισκεφθεί την κ. Σακελλαροπούλου στο γραφείο της στο Συμβούλιο Επικρατείας για να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα. Ήδη της τηλεφώνησε ο Προκόπης Παυλόπουλος και τη συνεχάρη.

Η ορκωμοσία της νέας προέδρου θα γίνει στη Βουλή στις 13 Μαρτίου, μια ημέρα μετά τη λήξη της θητείας του κ. Παυλόπουλου, και θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ψηφοφορία, στο περιστύλιο της Βουλής.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε επίσης σε όλους τους τόνους πως με την εκλογή τής κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει «ένα παράθυρο στο μέλλον».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και τηλεφωνικά με την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την συνεχάρη και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η εκλογή της έγινε με την πρώτη ψηφοφορία με τόσο ευρεία πλειοψηφία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Σακελλαροπούλου
Την ίδια ώρα, αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, τηλεφωνική επικοινωνία με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

The post Πρόεδρος Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με 261 ψήφους appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα