Παπαγγελόπουλος: Εγώ σε Ειδικό Δικαστήριο; Θα αθωωθώ, θα ξεφτιλιστούν

19:31 21/1/2020 - Πηγή: Aixmi

«Κακή εισαγγελέα, κακή ηθοποιό και κακή σεναριογράφο», χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου, η οποία τον κατονόμασε ως «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης και υποστήριξε ότι την πίεζε συνεχώς να στήσει κατηγορίες χωρίς στοιχεία εναντίον πολιτικών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Όπως είπε, δεν ήξερε καν ποια ήταν τα πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στον φάκελο που έστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στη Βουλή.

«Είναι

για κλάματα για το επίπεδο εισαγγελέα εφετών να λέει τέτοια πράγματα, τα λέει γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει. Έλεος, γελάνε οι εισαγγελείς με αυτά που λέει. Συνδύασε την καταγγελία με την εισαγγελέα Τσατάνη. Οφείλεις να πεις τα στοιχεία αλλιώς είναι συκοφάντρια όταν λέει ότι εγώ συνδέομαι με την απόπειρα κατά της Τσατάνη. Λέει για συμβόλαιο φυσικής και ηθικής εξόντωσης, τι στοιχεία έχει και γιατί δεν μας τα λέει. Υπάρχει μια κακοπαιγμένη παράσταση, έβαλε το μαύρο γυαλί, αστυνομικούς γύρω γύρω να την φιλάνε να μην της πάρουν φωτογραφίες, υποτίθεται ότι κινδυνεύει. Φωτογραφίες της υπάρχουν στο διαδίκτυο. Έπρεπε να κρυφτεί. Κακή εισαγγελέας, κακή ηθοποιός, κακή σεναριογράφος».

«Τα τηλέφωνα που είπε η κ. Ράικου ότι της έκανα δεν έγιναν ποτέ, τα είπε πάνω στον πανικό της. Είναι τόσο ανόητη και λέει αυτά τα χοντρά ψέματα, εάν υπήρχαν ονόματα πολιτικών έπρεπε να τα στείλει αμελλητί, τι δουλειά είχε το δικό μου τηλέφωνο. Οφείλει να πει ποια στοιχεία της είπα να κατασκευάσει και επίσης οφείλει να πει ποια στοιχεία κατασκεύασα εγώ μαζί με την κ. Τουλουπάκη. Οφείλει να πει μου είπε ο Παπαγγελόπουλος να κάνω αυτό», είπε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» (στο Αction 24) με τον Δημήτρη Τάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε και για τις σχέσεις του με τη σημερινή εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Με την κυρία Τουλουπάκη και με πάρα πολλούς εισαγγελείς και δικαστές μέχρι να ξεσπάσει η Novartis μιλούσα και για λόγους κοινωνικούς και για υπηρεσιακούς πολύ εισαγγελείς με έπαιρναν να προχωρήσω αιτήματα και πριν γίνω υπουργός είχα επαφές. Μετά την αήθη προσπάθεια να πουν ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι σκευωρία έπαψα να επικοινωνώ. Έχω μιλήσει μια δυο φορές με την κυρία Τουλουπάκη μετά την δήλωση του Μαξίμου για την Novartis, μπορεί δεν είμαι βέβαιος. Για την υπόθεση Novartis δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική επικοινωνία μου με την κ.Τουλουπάκη. Πριν την Novartis μιλούσα και με την κ. Τουλουπάκη και με την κ. Ράικου. Μετά την Novartis 1-2 φορές έχω μιλήσει με την κ.Τουλουπάκη για κοινωνικούς λόγους. Το λέω για λόγους ασφαλείας μπορεί και να μην έχω μιλήσει. Δεν υπήρξε ποτέ σύσκεψη με την κ. Τουλουπάκη προκειμένου να μιλήσουμε για την υπόθεση Novartis, αγνοούσα και ποιοι ήταν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, το έμαθα εκείνο το απόγευμα στο Μαξίμου».

Ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε βέαβαιος ότι δεν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Προέβλεψε, πάντως, ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αθωωθεί και οι διώκτες του θα εξευτελιστούν.

«Θα το επιδιώξει η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, αλλά είναι αδύνατον. Ξέρω ποιοι τα διαρρέουν αυτά νομίζουν ότι θα πάρουν κανένα ψηφαλάκι, ούτε την ψήφο τους δεν θα βρουν όταν τελειώσει η προανακριτική. Πρέπει η oλομέλεια της επιτροπής να με παραπέμψει, να πάει η υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο να γίνει ανάκριση. Ακόμα κι αν με παραπέμψουν στο ειδικό δικαστήριο θα αθωωθώ και θα ξεφτιλιστούν»

Ειδική αναφορά έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι συναντήθηκε πρόσφατα μαζί του.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι άνθρωπος που έχει αίσθηση δικαίου, ξέρει πολύ καλά τι έχει γίνει, ο ίδιος είπε ΄αν τολμάτε βάλτε κι εμένα στην προκαταρκτική΄. Η τελευταία μου επικοινωνία ήταν το τελευταίο διάστημα. Οι σχέσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ίδιες που ήταν πάντα. Πολύ καλές. Καταλαβαίνω και αισθάνομαι ότι με συμπονάει αυτή τη στιγμή για την ταλαιπωρία που περνάω. Θεωρεί ότι δεν θα παραπεμφθώ γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Το πιστεύει όλος ο κόσμος το ίδιο. Ο κόσμος με χτυπά στην πλάτη, με κερνάνε όπου πάω, έχει αποφανθεί ο κόσμος για μένα, έχω αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα, ούτε μαύρα γυαλιά φοράω, ούτε με αστυνομικούς είμαι, κάποιοι άλλοι στο τέλος θα κυκλοφορούν με μπούρκα».

The post Παπαγγελόπουλος: Εγώ σε Ειδικό Δικαστήριο; Θα αθωωθώ, θα ξεφτιλιστούν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα