Κοινά συναισθήματα που είναι σημάδι κατάθλιψης!

12:16 22/1/2020 - Πηγή: iPop

Το να έρχεσαι αντιμέτωπος με την κατάθλιψη μόνο εύκολο δεν είναι. Όταν, όμως, εντοπίζεις τα σημάδια, μπορείς να φροντίσεις για αυτήν όσο πιο γρήγορα. Μερικά κοινά συναισθήματα που συνδέονται με την κατάθλιψη και ίσως να χρειάζονται περισσότερο προσοχή.

Δυστυχώς, τα συμπτώματα της κατάθλιψης ορισμένες φορές δεν είναι τόσο εμφανή και είναι δύσκολο να φροντίσεις την ψυχική σου υγεία όταν δεν γνωρίζεις τι σου συμβαίνει.

Υπάρχουν αυτά τα μικρά στοιχεία που μαρτυρούν πώς κάτι δεν πηγαίνει καλά και δεν πρέπει να τα αγνοείς. Συναισθήματα που συνδέονται με την κατάθλιψη αλλά

ποτέ κανείς δεν δίνει βάση σε αυτά.

Ποια είναι τα συναισθήματα που συνδέονται με την κατάθλιψη;Δεν έχεις γνώμη

Είναι εντελώς φυσιολογικό να μην έχεις γνώμη για το τι κάνεις ή που πας ορισμένες φορές, αλλά το να μην έχεις γνώμη τις περισσότερες φορές στη καθημερινότητά σου, τότε είναι ένα σημάδι κατάθλιψης.

Δεν εκφράζεις τη γνώμη σου ή δεν έχεις γνώμη κι ένας σημαντικός λόγος πίσω από αυτό είναι ο φόβος της απόρριψης. Μπορεί να φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου γιατί δεν συμφωνεί με τη γνώμη άλλων κι έτσι αποφασίζεις να τη κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Μερικές φορές σου είναι πιο εύκολο κι άνετο να μην εκφράζεις τη γνώμη σου γιατί η σύγκρουση δεν είναι αυτό που θέλεις και προσπαθείς να την αποφύγεις με κάθε κόστος.

Έτσι, πιέζεις τον εαυτό σου και γεμίζεις με συναισθήματα. Και νιώθεις πως κανένας δεν σε καταλαβαίνει. Είναι σημαντικό να εκφράζεσαι!

Credits: Asdrubal luna/ UnsplashΛες συνέχεια “δεν με νοιάζει”

Η συγκεκριμένη φράση είναι παρόμοια με το να μην έχεις άποψη. Ορισμένες φορές πραγματικά, δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη προτίμηση.

Ωστόσο, μερικές φορές λέμε ψέματα ακόμη και στον εαυτό μας για τα συναισθήματά μας και προσπαθούμε να βρούμε μια δικαιολογία για να νιώσουμε καλύτερα.

Χρησιμοποιώντας το “δεν με νοιάζει” είναι σαν να ανακοινώνουμε ότι δεν είμαστε τόσο σημαντικοί και αυτό που θέλουμε δεν είναι σημαντικό. Ίσως επιλέγουμε να πούμε ότι δεν μας νοιάζει, για να είμαστε πιο συγκαταβατικοί.

Ωστόσο, η αποφυγή της εξωτερικής σύγκρουσης της γνώμης οδηγεί σε εσωτερική σύγκρουση, διότι έχουμε μια γνώμη, αλλά δεν την εκφράζουμε.

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την κατάθλιψη, αλλά ντρέπεσαι να ρωτήσεις

Νιώθεις ότι δεν έχεις έναν σκοπό

Αν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις έναν συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή είναι ένα ακόμη σημάδι κατάθλιψης. Όταν δεν έχεις μια συγκεκριμένη άποψη που να την υποστηρίζεις, όταν δεν έχεις δυνατά συναισθήματα και έντονες επιθυμίες, θεωρείς ότι δεν γνωρίζεις τον δικό σου σκοπό σε αυτόν τον κόσμο.

Μπορεί να νιώθεις μπερδεμένος, αλλά υπάρχει αυτός ο σκοπός, ωστόσο με την κατάθλιψη δεν μπορείς να τον δεις ή να τον νιώσεις. Όλοι έχουμε έρθει σε αυτόν τον κόσμο για δυνατούς σκοπούς. Κι αν γνωρίζεις πως είσαι εδώ για κάποιο λόγο, αλλά δεν ξέρεις ακόμη αυτόν τον λόγο, τότε ξεκίνα να εκφράζεσαι περισσότερο.

Pexels

Η επικοινωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της ικανότητάς μας να ζούμε με μια εξαιρετική ποιότητα ζωής. Η έναρξη της επικοινωνίας με άλλους είναι σημαντική, αλλά η επικοινωνία με τον εαυτό μας και τον κόσμο είναι εξίσου σημαντικά στοιχεία έκφρασης.

Όταν δεν εκφράζουμε απολύτως τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, τις επιθυμίες μας, γινόμαστε καταθλιπτικοί.

Διαβάστε επίσης:

Πότε πρέπει να ζητήσεις βοήθεια για την κατάθλιψη;

Photo: Unsplash/Casper Nichols

Το άρθρο Κοινά συναισθήματα που είναι σημάδι κατάθλιψης! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα