Ιταλία διαψεύδει Ερντογάν για κοινές έρευνες στη Μεσόγειο

20:31 21/1/2020 - Πηγή: Aixmi

H Ιταλία διέψευσε ότι σχεδιάζει κοινές έρευνες με την Τουρκία για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, στη Μεσόγειο, στις περιοχές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με την Τουρκία. Τη πληροφορία είχε δώσει χθες ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν στους δημοσιογράφυς, που τον είχαν συνοδεύσει στο ταξίδι του στο Βερολίνο.

Tο ιταλικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην

οποία αναφέρεται σε «φήμες» που κυκλοφόρησαν στον Τύπο. «Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλία φέρεται να διαπραγματεύεται με την Τουρκία με στόχο την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων, στα ανοικτά της Λιβύης, στο πλαίσιο του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας της ‘Αγκυρας με την Τρίπολη για την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων, στερούνται βάσης» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Αυτό που η Ιταλία υποστηρίζει εδώ και καιρό είναι ότι η εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην Μεσόγειο θα έπρεπε να ιδωθεί ως μια ευκαιρία που πρέπει να αδράξει κανείς, μέσω της συνεργασίας όλων των παράκτιων χωρών. Αυτό απαιτεί, μεταξύ των άλλων, η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών να πραγματοποιηθεί διαμέσου διαπραγμάτευσης μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών. Είναι η θέση που εκφράσαμε τους τελευταίους μήνες, στις τουρκικές αρχές, σε όλες τις συναντήσεις μας».

Η Ιταλία δεν υπέγραψε πρόσφατα τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού East Med, που όταν ολοκληρωθεί θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη, μέσω Κύπρου και Τουρκίας.

The post Ιταλία διαψεύδει Ερντογάν για κοινές έρευνες στη Μεσόγειο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα