Σύλλογος εκπ/κων ΠΕ Αγ. Αναργύρων: Ψήφισμα σχετικά με τα σεμινάρια των πιλοτικών σχολείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Τηλ: 2102619819 fax: 2102615082
syllogos-agan.gr


28/3/2012


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
«Νέο σχολείο»Οι συνάδελφοι των πιλοτικών σχολείων κλήθηκαν στις 30-31 του Μάρτη, Παρασκευή και Σάββατο να παρακολουθήσουν
τη β΄ φάση επιμόρφωσης των πιλοτικών σχολείων. Δεδομένης της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (Αρ. Πρωτ. 295/ 14/10/2011) κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει το σεμινάριο εκτός του εργασιακού ωραρίου και παρέχεται πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στην άρνηση συμμετοχής των συναδέλφων.
Στους δεινούς καιρούς της χρεοκοπίας, των υποσιτισμένων μαθητών, των σχολείων χωρίς βιβλία, της αναστολής λειτουργίας της κύριας και ουσιαστικής επιμόρφωσης των δασκάλων και νηπιαγωγών από τα Διδασκαλεία, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου εξακολουθεί να στήνει τρελό χορό για την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ, αδιαφορώντας για την υποχρηματοδότηση των σχολείων από τις καλλικρατικές σχολικές επιτροπές.
Το «νέο σχολείο» υποβιβάζει τη σχολική γνώση, περιορίζει τα μαθησιακά αντικείμενα και αναγορεύει τις βασικές δεξιότητες της ανάγνωσης, της γραφής, της αριθμητικής και του ψηφιακού εγγραμματισμού ως κύριο στόχο του.
Τα χρόνια της χρεοκοπίας το «νέο σχολείο» θα εξαρτάται παιδαγωγικά και οικονομικά από τα διόλου φθηνά εκπαιδευτικά λογισμικά των ξένων ιδιωτικών εταιρειών για τους διαδραστικούς πίνακες.
Τα χρόνια του επιβεβλημένου περιορισμού των εισαγωγών το «νέο σχολείο» θα εξαρτάται από το μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα πρέπει να εισαχθούν και να αγοραστούν από κάθε σχολική μονάδα, όταν μόλις χθες αφαιρέθηκαν σημαντικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Α.Ε.Ι. και των νοσοκομείων και απειλείται η περαιτέρω λειτουργία τους.
Tα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που επιβάλλουν ΟΟΣΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούν να ορίζουν το μέλλον του σχολείου.
Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του «νέου σχολείου» δεν αφορά τις ανάγκες του μαθητή, την ευρεία και πολύπλευρη μόρφωσή του.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας
• να σεβαστεί το κοινωνικό αγαθό της γνώσης παρέχοντάς το δωρεάν και ισότιμα σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες
• να σεβαστεί τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών
• να σεβαστεί τις παιδαγωγικές θέσεις των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων


ΤΟ Δ.Σ.

Keywords
Αναζητήσεις
συλλογος πρωτοβαθμιας αγιων αναργυρων
Τυχαία Θέματα