Σύλλογος ΠΕ Νέας Σμύρνης: Για τη διανομή μπανάνας στα σχολεία από εταιρεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
« Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ » ΑΡ. ΠΡΩΤ:168
Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα τηλ. 6977 885092
Καμπύλης Διονύσης τηλ. 6979 233736 ΠΡΟΣ: ΔΟΕ, ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΕΝΩΣΗ
ΓΟΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΜΜΕ

Για τη διανομή μπανάνας στα σχολεία από εταιρεία.

Τις τελευταίες μέρες τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Νέα Σμύρνη δέχτηκαν τηλεφώνημα από γνωστή εταιρεία μπανάνας, για οργανωθεί διαφήμηση-παρουσίαση και διανομή του προϊόντος τους (μαζί με ενημερωτικό υλικό δικό τους) στους μαθητές μας με πρόσχημα τη διεξαγωγή προαιρετικού προγράμματος υγιεινής διατροφής στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης.
Τονίζουμε την αντίθεσή μας στη λογική της χορηγίας. Τα παιδιά μας και τα σχολεία μας δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προωθηθούν τα συμφέροντα εταιριών με τη μορφή οποιασδήποτε δήθεν «κοινωνικής υπευθυνότητας».
Οπωσδήποτε, η κρίση και η φτώχεια που φέρνει, είναι μια πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε. Όμως, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες, υποχρέωση της πολιτείας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και η κάλυψη των πραγματικών αναγκών των παιδιών, και όχι η προβολή των εταιρειών και των στόχων τους. Τονίζουμε ότι, το δημόσιο σχολείο και οι εργαζόμενοι σε αυτό δεν έχουν καμιά υποχρέωση να προβάλλουν ιδιώτες. Αντίθετα έχουν κάθε δικαίωμα να περιφρουρούν τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
• Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει τη στάση του και τη λογική με την οποία κινείται.
• Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει θέση στο θέμα που έχει προκύψει.
• Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους «δράσεις» και να μην επιτρέψουν να μετατραπούν τα σχολεία και οι μαθητές μας, σε πεδίο διαφήμισης εταιρειών και δράσης χορηγών, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για το μέλλον της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα