Πίνακες με ελλείμματα και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις στον ΕΒΡΟ, των Γιώργου Δεμερδεσλή και Χάρη Κουσινίδη

ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
Αιρετοί ΠΥΣΔΕ Ν. ΕΒΡΟΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ
Πίνακες με ελλείμματα και πλεονάσματα, για τις μεταθέσεις
Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου ξεκίνησε η διαδικασία υπολογισμού των κενών για τις μεταθέσεις 2012 σύμφωνα με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 32413/Δ2 -23/03/2012 του ΥΠΔΒΜΘ.
Κατά τη διαδικασία αυτή καταρτίζονται 3 πίνακες. Οι πίνακες Α αφορούν κάθε ένα σχολείο
ξεχωριστά. Οι πίνακες Β αφορούν ομάδες σχολείων (πχ. όλα τα σχολεία της Αλεξανδρούπολης), στους πίνακες αυτούς γίνεται ο πρώτος συμψηφισμός των ελλειμμάτων και των πλεονασμάτων που προκύπτουν από τους πίνακες Α. Ο πίνακας Γ είναι ο τελικός που στέλνεται στο υπουργείο και με βάση αυτόν υπολογίζονται τα κενά για μεταθέσεις.
Πρώτη επισήμανση: Στη φάση αυτή ΔΕΝ υπολογίζονται οργανικά κενά κατά σχολείο για τις τοποθετήσεις που θα γίνουν το Μάιο. Τα οργανικά κενά κατά σχολείο θα υπολογιστούν και θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
Δεύτερη επισήμανση: η φετινή εγκύκλιος έχει ελάχιστες διαφοροποιήσεις με την περυσινή (είναι υπογραμμισμένες στο συνημμένο έγγραφο). Κατά πάγια τακτική όμως δίνεται ελάχιστος χρόνος στα ΠΥΣΔΕ για την επεξεργασία των πινάκων (πέρυσι δόθηκε χρόνος μιας (!) μέρας, φέτος 5 ημερών!)
Τρίτη επισήμανση: Όπως θα δείτε στους επισυναπτόμενους πίνακες Γ, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες υπάρχουν πλεονάσματα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο μεγάλο αριθμό συναδέλφων που βρίσκονται στη διάθεση ( περσινοί νεοδιόριστοι, και οι ειδικότητες ΠΕ05,06, 07, 11, 18-19). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οργανικά κενά στα σχολεία, απλά δεν εμφανίζονται σε αυτή τη φάση. Σημαίνει όμως ότι αν δεν φύγουν συνάδελφοι με μετάθεση από το νομό ΔΕΝ θα έρθουν εύκολα άλλοι με μετάθεση.
Τέταρτη επισήμανση: Για την στήλη «εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ» η εγκύκλιος αναφέρει ότι θα ληφθούν υπόψη οι «δυνατότητες συμπλήρωσης του υποχρεωτικού εβδομαδιαίου ωραρίου με την ανάθεση διδασκαλίας σε άλλα σχολεία της ίδιας περιοχής μετάθεσης, εφόσον οι αποστάσεις και οι συνθήκες το επιτρέπουν, τις ανάγκες λειτουργίας των Σ.Ε.Κ., τη δυνατότητα ανάθεσης υπερωριών μέχρι 10 ωρών, τη δυνατότητα συνδιδασκαλίας μαθημάτων γενικής παιδείας σε τμήματα τομέων και ειδικοτήτων των Τ.Ε.Ε. ή τυχόν συγχωνεύσεις – καταργήσεις ή ιδρύσεις νέων σχολείων». ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ.
(Επισυνάπτονται οι πίνακες Γ που αναφέρονται στις περιοχές μετάθεσης του ν. Έβρου
Όσες ειδικότητες δεν περιλαμβάνονται δεν παρουσιάζουν κενά ή πλεονάσματα) Δεμερδεσλής Γιώργος – Κουσινίδης Χάρης Δείτε τους πίνακες Γ ΠΙΝΑΚΑΣ Α ΕΒΡΟΥ Γ ΠΙΝΑΚΑΣ Β ΕΒΡΟΥ Γ ΠΙΝΑΚΑΣ Γ ΕΒΡΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα