Εξώδικα της ΟΙΕΛΕ κατά Γ. Μπαμπινιώτη

Με καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας των Αρσακείων Σχολείων απάντησε η ΟΙΕΛΕ στην επιμονή του υπουργού Παιδείας να προωθήσει την τροπολογία - δώρο στους σχολάρχες για την απελευθέρωση των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, έχει σταλεί εξώδικη διαμαρτυρία στον Γ. Μπαμπινιώτη

για παράνομες περικοπές αποδοχών των εκπαιδευτικών, παράνομη ένταξη των εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, καθώς και κρούσματα αδήλωτης εργασίας.

Στο εξώδικο ζητείται να ανατεθεί από τον υπουργό Παιδείας ο οικονομικός έλεγχος των εν λόγω σχολείων σε υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου ή άλλους ειδικούς δημόσιους υπαλλήλους. Σε περίπτωση που ο υπουργός αρνηθεί, η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει την άμεση εισαγγελική παρέμβαση για τον έλεγχο των οικονομικών των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Ανάλογες καταγγελίες έγιναν και για το Κολλέγιο Ψυχικού.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ τόνισαν ότι ο Γ. Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, θεωρεί εαυτόν «κράτος εν κράτει», ότι περιφρονεί κάθε είδους έλεγχο και κρατική εποπτεία και έχει προβεί σε σειρά αυθαιρεσιών. Τώρα, ως υπουργός Παιδείας, επιχειρεί να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ σε έκτακτη σύγκλησή του αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 2.4.2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα