Αθωώθηκαν οι μαθητές του μουσικού σχολείου

Δικαίωση για τις κινητοποιήσεις των μαθητών του μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης αποτέλεσε η χθεσινή αθωωτική απόφαση του μονομελούς δικαστηρίου ανηλίκων.

Έντεκα παιδιά κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενα για τις διαμαρτυρίες που έγιναν το φθινόπωρο του 2010, όταν στο σχολείο παρατηρήθηκαν μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.
Οι έντεκα μαθητές (δέκα λυκείου και ένας γυμνασίου) κατηγορήθηκαν για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιου σχολείου. Την περίοδο εκείνη είχαν πραγματοποιήσει τριήμερες κινητοποιήσεις,
καθώς, όπως είπαν και χθες στις απολογίες τους ενώπιον του δικαστηρίου ανηλίκων, υπήρχαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του σχολείου. Ειδικότερα τόνισαν ότι την περίοδο των διαμαρτυριών τα εβδομαδιαία κενά έφταναν τις 400 διδακτικές ώρες. Εξήγησαν μάλιστα ότι, πριν να αρχίσουν τις κινητοποιήσεις, είχαν εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο πίεσης προς τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς. Τόνισαν ακόμη ότι μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε οι φορείς ανταποκρίθηκαν αντιμετωπίζοντας έστω και μερικώς το ζήτημα.
Στη βάση των απολογιών κινήθηκε και η απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία οι μαθητές κηρύχθηκαν αθώοι και με τη σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέα της έδρας. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ενέργεια των μαθητών αποσκοπούσε όχι στην παρακώλυση αλλά αντίθετα στην εξομάλυνση της λειτουργίας του σχολείου.
Keywords
Τυχαία Θέματα