ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Προωθεί την επιχειρηματικότητα

«Επιχειρηματικότητα και σταδιοδρομία των νέων στην εποχή της κρίσης», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε την Τετάρτη, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Στόχος δεν ήταν άλλος από το να λανσαριστεί η σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά και τις επιχειρήσεις, σκορπίζοντας αυταπάτες στους φοιτητές ότι με τις επιχειρήσεις μέσα στις σχολές θα βρουν πιο εύκολα δουλειά και μπορούν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ,

δημοσιογράφοι, καθηγητές «υμνητές» της επιχειρηματικότητας, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και η επιχείρηση «AGRINO».

Σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ξεκαθαρίζει ότι η «επιχειρηματικότητα» είναι αντίθετη με τη σταδιοδρομία και τα συμφέροντα των φοιτητών είτε στην κρίση, είτε στην ανάπτυξη του καπιταλισμού. Καλεί τους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στους πλασιέ των επιχειρήσεων, να διεκδικήσουν ολόπλευρη μόρφωση, μόνιμη σταθερή δουλειά και πτυχία που να αποτελούν τη μόνη προϋπόθεση για να βρουν δουλειά. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα πανεπιστήμια, επιστήμη υποταγμένη στην υπηρεσία του λαού και όχι στις ορέξεις του κεφαλαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα