Κινητοποιήσεις για δωρεάν μετακινήσεις

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΚΤΕΛ Σαλαμίνας και στις κοινοπραξίες των πλοίων που εκτελούν τα δρομολόγια Πέραμα - Σαλαμίνα, πραγματοποίησαν χτες η ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Σύλλογος Δασκάλων Σαλαμίνας, με τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά. Αίτημά τους ήταν η δωρεάν μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών με τα

λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τα πλοία της γραμμής για τους εκπαιδευτικούς που καθημερινά μεταβαίνουν από τον Πειραιά για Σαλαμίνα και αντίστροφα. Να σημειωθεί πως από πολλούς μαθητές στη Σαλαμίνα έχει αφαιρεθεί το πάσο ελεύθερης μεταφοράς, καθώς η απόσταση από τον τόπο κατοικίας τους προς το σχολείο είναι μικρότερη των 4 χιλιομέτρων που ορίζει η σχετική απόφαση. Οι εκπαιδευτικοί έλαβαν υποσχέσεις πως θα εξεταστεί το αίτημά τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και για άλλα νησιά της περιφέρειας του Πειραιά (Π.χ. Αίγινα).

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μια δυναμική κινητοποίηση για το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν μετακίνηση έκανε χτες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η κινητοποίηση έγινε στην αφετηρία των λεωφορείων που πηγαίνουν από το πανεπιστήμιο προς την πόλη με αίτημα να μην πληρώνει κανείς φοιτητής ούτε ένα ευρώ για τη μετακίνηση. Σε μια συμβολική και συνάμα ουσιαστική ενέργεια με τη στήριξη του ΠΑΜΕ οι ελεγκτές στα λεωφορεία σταμάτησαν να κόβουν εισιτήρια. Οι φοιτητές που επιβαρύνονται για τη μετακίνησή τους από και προς το πανεπιστήμιο 0,80 ευρώ για κάθε διαδρομή επιβιβάστηκαν χωρίς να πληρώσουν, επικροτώντας τη νέα αυτή αγωνιστική παρέμβαση του ΜΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα