Ομογενείς από τη Μελβούρνη στους top επιστήμονες του κόσμου!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟμογενείς από τη Μελβούρνη στους top επιστήμονες του κόσμου!Δευτέρα, Νοέμβριος 3, 2014 - 17:15

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ονόματα φιγουράρουν στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2014. Δύο ομογενείς επιστήμονες από τη Μελβούρνη περιλαμβάνονται στη λίστα που κατάρτισε το πρακτορείο Reuters με τους 3.200 επιστήμονες απ' όλο τον κόσμο που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή

στον πλανήτη. Πρόκειται για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης Χρήστο Παντελή, με σημαντικό ερευνητικό έργο στον ψυχιατρικό τομέα, και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μόνας Αθα Χριστόπουλο, που πραγματοποιεί έρευνες στη Φαρμακευτική. Πρόσφατα, έκανε μια νέα ανακάλυψη, που στοχεύει στην κατάργηση των παρενεργειών που προκαλούν στον οργανισμό τα φάρμακα, η οποία ενδέχεται να αλλάξει δραστικά τον χάρτη της φαρμακοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα, σώζοντας ζωές.

Ο ίδιος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου στον τομέα του κι έχει στο ενεργητικό του δύο εξαιρετικά σπουδαία βραβεία, το John J. Abel Award στη Φαρμακολογία και το Michael Rand Medal. Ο Χρήστος Παντελής, με τη σειρά του, είναι επικεφαλής τμήματος με ογδόντα ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και ασχολούνται με όλους τους τομείς της ψυχιατρικής έρευνας. Ο ίδιος έχει γράψει τρία βιβλία κι έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 380 επιστημονικά άρθρα για τη σχιζοφρένεια, την κατάθλιψη, τον αυτισμό και άλλα σχετικά θέματα. Πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο Robert Sommer από το γερμανικό πανεπιστήμιο Justus Liebig University για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του στον τομέα της ψυχιατρικής έρευνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα