Μπλόκο σε 49χρονο «διάσημο» δραπέτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜπλόκο σε 49χρονο «διάσημο» δραπέτηΔευτέρα, Νοέμβριος 3, 2014 - 16:55

Η Αστυνομία της Καστοριάς έριξε τίτλους τέλους στην ελεύθερη ζωή που έκανε εδώ και δύο χρόνια ένας «διάσημος» δραπέτης των φυλακών Λάρισας.
Ο 49χρονος δραπέτης Α.Μ., που είχε απασχολήσει και την τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, συνελήφθη στην Κορησό (χωριό λίγο έξω από την πόλη της Καστοριάς) όπου είχε βρει καταφύγιο από τους

διώκτες του. Κόβοντας ξύλα προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη του και να χαθεί μέσα στην ανωνυμία, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να ζει ελεύθερος. Ομως, η Αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει και έπειτα από καλοστημένη επιχείρηση που έγινε χθες το πρωί, του πέρασε χειροπέδες. Τώρα αναμένεται να πάρει τον δρόμο για να επιστρέψει στις φυλακές, ενώ έχει πολλά να αποκαλύψει για το πού κρυβόταν τα τελευταία δύο χρόνια που πήρε άδεια από τη φυλακή, αλλά δεν επέστρεψε.


Πίσω από την ιδιότυπη απόδραση κρύβεται μία συγκλονιστική ιστορία. Ο άνθρωπος που χάθηκε επί δύο ολόκληρα χρόνια είχε αποφασίσει να μην επιστρέψει στη φυλακή επειδή δεν του είχαν δώσει έγκαιρα άδεια για να παρευρεθεί στην κηδεία του γιου του. Παρά τα αιτήματα που είχε καταθέσει, η πολυπόθητη άδεια δόθηκε με καθυστέρηση και μόνο αφότου έγινε η κηδεία του παιδιού. Αυτό, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αποτέλεσε την αιτία για να μην επιστρέψει πίσω στο κελί του. Από τη στιγμή που η επταήμερη άδειά του έληξε στις 19 Δεκεμβρίου 2012 και ο κρατούμενος δεν επέστρεψε στη φυλακή, άρχισε να θεωρείται δραπέτης. Οι αστυνομικές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα πήραν σήμα για την περίπτωσή του και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Ομως, παρά τις αναζητήσεις, οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο ίχνος του.

Η υπόθεση

Η υπόθεση του δραπέτη όμως έχει πολλές περίεργες πτυχές. Προτού καταλήξει στη φυλακή έχοντας καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και αντίστασης, ο δραπέτης είχε μπλέξει σε μία απίστευτη υπόθεση. Ενώ ήταν ελεύθερος είχε κατηγορηθεί για υπόθεση απαγωγής ενός παιδιού. Μετά την εξαφάνιση ενός αγοριού που έμοιαζε με τον γιο του, θεωρήθηκε πως ο ίδιος βρισκόταν πίσω από την υπόθεση της απαγωγής. Με την περίπτωση του αγνοούμενου παιδιού είχε ασχοληθεί και η τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία προσπαθούσε να συνεισφέρει στις έρευνες για να μπει τέλος στο μυστήριο.


Χρειάστηκε να γίνει εξέταση DNA για να εξακριβωθεί ότι το παιδί που έψαχναν δεν είχε καμία σχέση με τον γιο του, απαλλάσσοντας τον 49χρονο από κάθε εμπλοκή με την υπόθεση. Ακολούθησε η σύλληψή του για άσχετη με την απαγωγή υπόθεση και ένα διαβολικό παιχνίδι της μοίρας οδήγησε στον θάνατο του γιου του από κάποια ασθένεια. Ο θάνατος του αγοριού έγινε όσο ήταν έγκλειστος, με αποτέλεσμα το γεγονός ότι δεν του δόθηκε άδεια για να παρευρεθεί στην κηδεία να τον οδηγήσει στην απόδραση.
Στους αστυνομικούς της Καστοριάς που κατάφεραν να τον ξετρυπώσουν είπε ότι ζούσε κόβοντας ξύλα.


Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα