Μια Ελληνίδα με τους stars του Χόλιγουντ

SHOWBIZΗ sexy Δέσποινα ταράζει τα νερά του Hollywood!Μια Ελληνίδα με τους stars του ΧόλιγουντΔευτέρα, Νοέμβριος 3, 2014 - 16:30

Από τον Αλ Πατσίνο στη Φέι Ντάναγουεϊ. Φαίνεται πως η Δέσποινα Μοίρου μπήκε για τα καλά στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. Δύο καινούργια φιλμ, μία τηλεοπτική σειρά και πολλά ενδιαφέροντα σχέδια βρίσκονται στην επαγγελματική ατζέντα της γοητευτικής Ελληνίδας ηθοποιού. Εχοντας πάρει πλέον την πράσινη κάρτα,

η Δέσποινα νιώθει ευτυχής που μπορεί απερίσπαστη να κυνηγήσει το όνειρο της διεθνούς καριέρας, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso», η Αμερική δίνει ευκαιρίες.
«Μόλις ολοκλήρωσα τα γυρίσματα δύο ταινιών. Η πρώτη έχει τίτλο "American Banker", τη σκηνοθέτησε ο Τζεφ Εσπανιόλ και πρωταγωνιστούν οι Φέι Ντάναγουεϊ, Κέβιν Κόστνερ και Ντάριλ Χάνα. Εγώ υποδύομαι την κατάσκοπο, μια μυστήρια γυναίκα που αλλάζει από σκηνή σε σκηνή και στο τέλος την πυροβολεί κάποιος μαζί με δέκα Κορεάτες» αναφέρει η ηθοποιός. «Η δεύτερη ταινία είναι καταιγιστικής δράσης και θα τη χαρακτήριζα "αντρική". Λέγεται "Gleichschaltung" και φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του Πάτρικ Κιλπάτρικ, ο οποίος έχει συνεργαστεί σε παρελθοντικό χρόνο με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Τζέιμς Κάμερον. Είναι ίσως ο καλύτερος σκηνοθέτης που έχω συνεργαστεί, έμαθα πάρα πολλά πράγματα από αυτόν» συνεχίζει η Δέσποινα, που για τις ανάγκες του ρόλου της στο συγκεκριμένο φιλμ παρακολούθησε μαθήματα σκοποβολής. «Προσωπικά σιχαίνομαι τα όπλα, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό των παραγωγών που γίνονται στην Αμερική είναι action movies. Στο "Gleichschaltung" είχα τη χαρά να δουλέψω με τον Eρικ Ρόμπερτς, αδελφό της Τζούλια Ρόμπερτς, τον Ραλφ Μόλερ, ο οποίος είχε παίξει στον "Μονομάχο" και τον Ρούντι Γιάνγκμπλαντ, πρωταγωνιστή του "Apocalypto"».
Τη Δέσποινα θα δούμε επίσης στο MTV, αφού έκανε guest στο σίριαλ «Faking it», όπου υποδύθηκε ένα χαρωπό κορίτσι. «Ηταν τελείως διαφορετική εμπειρία σε σχέση με τα προηγούμενα και τη χάρηκα εξίσου».

Την επόμενη εβδομάδα η ηθοποιός θα παίξει στη θεατρική παράσταση της Σοφίας Σχοινά, «Crazy Vampires» και στη συνέχεια θα πάρει μέρος σε μια νέα κωμωδία του σκηνοθέτη Μπομπ Μακλέιν. Η ίδια όμως έχει στα σκαριά και μια ταινία για τον Αλ Πατσίνο, η οποία θα γυριστεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, παρακολούθησε κοντά του σεμινάρια και γοητεύτηκε από το ταλέντο και την προσωπικότητά του. «Εγραψα ένα σενάριο για τον Αλ Πατσίνο και σε συνάντηση που είχα μαζί του πρόσφατα μου έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσω το όνομά του στον τίτλο. Μάλιστα, θα "δανειστώ" και πλάνα του σ' αυτή την ταινία, η οποία θα γυριστεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα και θα παίξουν μεταξύ άλλων και Ελληνες ηθοποιοί».
Ο Κέβιν Κόστνερ, η Τζένιφερ Γκάρνερ και ο Mr «Breaking Bad», κατά κόσμον Μπράιαν Κράνστον, ήταν μεταξύ των αστέρων του Χόλιγουντ που γνώρισε η Δέσποινα Μοίρου στο Λος Αντζελες. «Με τον Κόστνερ βρεθήκαμε στην πρεμιέρα της ταινίας του "Draft Day". Εκτός από πολύ καλός ηθοποιός, είναι πολύ γοητευτικός και πνευματώδης, έχει "γκελ". Η Τζένιφερ Γκάρνερ είναι ίσως η πιο γλυκιά και ευγενική κοπέλα που έχω δει, εξαιρετικά χαμηλών τόνων. Ομως, ο ηθοποιός που με μάγεψε ήταν ο Μπράιαν Κράνστον, που έχει σαρώσει τα τελευταία χρόνια τα βραβεία Emmy και τις Χρυσές Σφαίρες με τη σειρά "Breaking Bad". Τον γνώρισα στο πάρτι των βραβείων Emmy και με κάλεσε στη Νέα Υόρκη να δω την παράσταση που παίζει. Εκεί κατάλαβα πραγματικά το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου, ο οποίος "γέμισε" τη σκηνή για δυόμισι ώρες με με το ταλέντο και την ενέργειά του. Οταν βρεθήκαμε, μετά την παράσταση, τον ρώτησα: "Γιατί δεν έρχεσαι στην Ελλάδα να παίξεις αρχαία τραγωδία; Θα ήταν μεγάλη τιμή". Οπως μου είπε, λατρεύει τον Σοφοκλή, αλλά το θέμα με αυτούς τους ηθοποιούς είναι ότι τους "κλείνουν" δουλειές για χρόνια. Ο Κράνστον συγκεκριμένα με πληροφόρησε ότι είναι "κλεισμένος" μέχρι το 2017. "Eλα το 2020. Αρκεί να έρθεις" του είπα τότε εγώ και εκείνος χαμογέλασε».
Τέλος, η Δέσποινα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τον Τζέι Κέι Σίμονς, γνωστό από τη σειρά «The Closer» και τις ταινίες «Amazing Spiderman». Συναντήθηκαν στην πρεμιέρα του φιλμ «Whiplash», που οργανώθηκε από το περιοδικό «Variety». «Πολύ δυνατός ηθοποιός επίσης, αξιολάτρευτος, με ένα μόνιμο χαμόγελο και εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ».

«Μου λείπει το ελληνικό ξενύχτι και οι πενιές»

Με τούτα και μ' εκείνα η ζωή της Δέσποινας Μοίρου στην Αμερική κυλάει πολύ όμορφα και δημιουργικά. «Εχω ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στη δουλειά. Φέτος απέκτησα και δεύτερο μάνατζερ. Είμαι ενθουσιασμένη που πηγαίνω κάθε μέρα σε κάστινγκ, έπειτα γυρίζω στο σπίτι μου και διαβάζω τις σκηνές μου για την επόμενη μέρα. Κατόπιν βλέπω φίλους και κάποιες φορές παρακολουθώ μαθήματα πτήσης μικρού ελικοπτέρου. Για μπάνιο δεν πηγαίνω καθόλου, γιατί δεν μου αρέσει το κολύμπι στον ωκεανό. Γενικά, το Λος Αντζελες είναι cool. Νιώθεις χαλαρά σ' αυτό, όπως στη Θεσσαλονίκη» λέει χαρακτηριστικά. Παρ' όλα αυτά τής λείπει η Ελλάδα. «Βασικά μου λείπει το ελληνικό ξενύχτι, η τρέλα μας και οι πενιές. Μια μέρα μπήκα σε ένα ταξί και ο οδηγός ήταν Αρμένιος. Με ρωτάει "Είσαι Ελληνίδα;", του απαντώ θετικά και βάζει στο CD player Στράτο Διονυσίου. "Πιάσε δεξιά", του λέω τότε, "μη φύγεις, απλώς δυνάμωσε στο τέρμα τη μουσική και περίμενε". Βγήκα στο πεζοδρόμιο, χόρεψα μια ζεϊμπεκιά, ξαναμπήκα και του λέω "ΟΚ, πάμε". Και φύγαμε».
Ηλίας Μαραβέγιας

Keywords
Τυχαία Θέματα