Νικόλας και Αλέξης «έβαλαν φωτιά» στα social media!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΝικόλας και Αλέξης «έβαλαν φωτιά» στα social media!Πέμπτη, Ιανουάριος 15, 2015 - 18:30

Δύο νεαρά αγόρια κλέβουν τις εντυπώσεις της προεκλογικής περιόδου, καθώς πρωταγωνιστούν στα τηλεοπτικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας και των ΑΝ.ΕΛ. και «βάζουν φωτιά» στο διαδίκτυο με τα σχόλια που έχουν προκαλέσει.

Το νεαρό αγόρι που πρωταγωνιστεί στην πρώτη προεκλογική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας (διάρκειας ενάμισι λεπτού και έχει μότο «Εμείς φτιάχνουμε το γήπεδο») ονομάζεται Νικόλας

Καρδάμης, είναι ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου Περιστερίου και αγωνίζεται στην ομάδα των «κυανόλευκων» των γεννηθέντων το 2000.

Ανεση στον φακό

Ο μικρός Νικόλας της διαφήμισης είναι μόλις 14 ετών και ζει στον Αγιο Ιερόθεο Περιστερίου, στην Αττική. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε σε διαφήμιση. Εχει συμμετάσχει ξανά στο παρελθόν σε σποτ, χωρίς φυσικά να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος. Λέγεται πως η άνεσή του με τον φακό και τα όμορφα χαρακτηριστικά του τον βοήθησαν να επιλεγεί για τη διαφήμιση και να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Ο 14χρονος πρωταγωνιστής του διαφημιστικού μηνύματος είναι ποδοσφαιριστής στον Ερασιτέχνη Ατρόμητο. Παίζει στη θέση του κεντρικού αμυντικού και, όπως λένε άνθρωποι που τον ξέρουν και τον έχουν δει επί το έργον, πρόκειται περί εξαιρετικού ταλέντου. Δεν είναι ο μόνος από την οικογένεια που αγαπά την μπάλα και τις συγκινήσεις της. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, δύο μικρότερα αδέλφια του επίσης αγωνίζονται στις ακαδημίες του Ατρόμητου.

Σύμφωνα με το κόνσεπτ της διαφήμισης, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται να περπατάει στο Ζάππειο και ξαφνικά μία μπάλα κυλάει μπροστά στα πόδια του.

«Πώς σε λένε;»

Κατόπιν πλησιάζει προς το μέρος του ένα από τα πιτσιρίκια που παίζουν. «Πώς σε λένε;» ρωτάει ο πρωθυπουργός και ο μικρός, αναγνωρίζοντάς τον, αναφέρει: «Να σας πω κάτι; Ο πατέρας μου μού λέει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα». Κάπως έτσι αρχίζει ένας διάλογος -παρουσία κι άλλων παιδιών- σε ένα παγκάκι, ενώ κατά την αποχώρησή του ο Αντώνης Σαμαράς πετάει την ατάκα-σλόγκαν: «Πες το στον πατέρα σου».

Πάταγο έκανε η κυκλοφορία του νέου προεκλογικού σποτ της Ν.Δ. με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά. Καμία στιγμή δεν έμεινε ασχολίαστη από το σποτ, και η φοβερή ατάκα «Πες το στον πατέρα σου», αλλά και που του κράτησε την μπάλα, κτλ. Γενικά, πυροδότησε τη φαντασία.

Δεκάδες ήταν τα σχόλια που ανέβηκαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και σατίριζαν το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό και τον μικρό Νικόλα. Πολλοί έφτιαξαν φωτογραφίες από το βίντεο και έβαλαν χιουμοριστικές -και σε πολλές περιπτώσεις καυστικές- λεζάντες. Κάποιοι πιο... παρατηρητικοί επισήμαναν πως ο μικρός Νικόλας όταν έβαλε το γκολ ήταν οφσάιντ.

Ακολουθούν κάποια σχόλια από το πρώτο σποτ που έφερε το χαμόγελο σε πολλούς στο πολωμένο κλίμα των βουλευτικών εκλογών.

* «Δεν σε πειράζει, αγόρι μου, να δώσω και την μπάλα σου στη Μέρκελ, έτσι; Γιατί, για να παίξει μπάλα μια ομάδα όπως και μια χώρα, πρέπει να 'χει γήπεδο. Κι εμείς τής το φτιάχνουμε το γήπεδο καινούργιο. Αυτή είναι η αλήθεια. Πες το στον πατέρα σου...»

* Ο Αντώνης Σαμαράς στοπάρει την μπάλα με τη... χάρη του Γιώργου Ανατολάκη, τον οποίο έχει εντάξει στο δυναμικό του κόμματός του. Και ύστερα εξηγεί σε πιτσιρικάδες πώς ο ίδιος φτιάχνει το μέλλον της χώρας στο δικό της γήπεδο.

Το τρενάκι του Πάνου

Εκτός από τον νεαρό Νικόλα που παίζει με την μπάλα του, «πρωταγωνιστής» όσον αφορά τα προεκλογικά σποτ είναι για τους Ανεξάρτητους Ελληνες και ο μικρός Αλέξης που παίζει με ένα τρενάκι,

Την ώρα που ο μικρός παίζει με το τρενάκι σε μία στροφή εκτροχιάζονται τα βαγόνια και ζητάει τη βοήθεια του Πάνου Καμμένου για να το ξαναβάλει στην κανονική πορεία του. Ο Πάνος Καμμένος συμβουλεύει τον πιτσιρικά να προσέχει την ταχύτητα, γιατί έτσι το τρένο «δεν βγαίνει ποτέ από τις ράγες». «Τελικά ήσουν πολύ καλός» τού λέει το αγόρι και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. συμπληρώνει: «Και αναγκαίος». Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται η μητέρα του μικρού, που του φωνάζει: «Αλέξη... τελείωνε! Ξεκόλλα!»

Ποικίλα ήταν τα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου προεκλογικού σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Ν. Ψαρράς και ο Π. Λαγούτης
Δύο γνωστοί ηθοποιοί κάνουν την εκφώνηση στα προεκλογικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Ψαρράς κάνει άλλη μία φορά το σπικάζ στο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, καθώς είχε «δανείσει» τη φωνή του και τον περασμένο Μάιο στο διαφημιστικό του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Εναν άλλον νεαρό ηθοποιό επέλεξαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να «ντύσει με τη φωνή του» το προεκλογικό σποτ του, τον Πέτρο Λαγούτη, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Ρουά ματ» του ΑΝΤ1.

Ελενα Σολωμού

Keywords
Τυχαία Θέματα