Χειροπέδες στον «ληστή με τη σύριγγα»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧειροπέδες στον «ληστή με τη σύριγγα» Πέμπτη, Ιανουάριος 15, 2015 - 17:27

Φόβος και τρόμος για τους φοιτητές αλλά και τους διερχόμενους από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) της Θεσσαλονίκης είχε γίνει ένας 24χρονος. Γνωστός και ως ο «ληστής με τη σύριγγα», ο νεαρός έστηνε καρτέρι στα θύματά του με σκοπό τη ληστεία και τα απειλούσε με μια σύριγγα. Υπό τον φόβο της βελόνας και

της μετάδοσης κάποιας ασθένειας, κάθε αντίδραση των θυμάτων του κάμπτονταν και του έδιναν χωρίς δεύτερη σκέψη χρήματα, αντικείμενα αξίας και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν επάνω τους.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι πριν από λίγες μέρες ο νεαρός φέρεται ότι είχε διαπράξει εννέα ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αρπάζοντας χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, αλλά και σε μία περίπτωση χρυσή αλυσίδα λαιμού. Ολες οι επιθέσεις έγιναν περιμετρικά του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, προκαλώντας αναστάτωση στους φοιτητές αλλά και σε εκείνους οι οποίοι ζουν γύρω από την πανεπιστημιούπολη.

Ο 24χρονος έπεσε τελικά στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. αρχικά για κλοπή. Η ανάλυση του τρόπου δράσης του και η σκιαγράφηση του προφίλ του όμως οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου στην ταυτοποίηση των στοιχείων του και στην εξιχνίαση της σειράς ληστειών. Κατά την Αστυνομία, ο νεαρός κατηγορείται ότι απειλούσε τα ανυποψίαστα θύματά του με σύριγγα προκειμένου να τα ακινητοποιήσει και να τα ληστέψει, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται ότι απείλησε με μαχαίρι και χρησιμοποίησε σωματική βία. Ο ίδιος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ πριν από ένα χρόνο αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της ληστείας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συρροήν και πιθανότατα θα επιστρέψει πίσω στη φυλακή.

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα