Η πλατεία Αριστοτέλους γίνεται πίστα για το μονοθέσιο του ΑΠΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ πλατεία Αριστοτέλους γίνεται πίστα για το μονοθέσιο του ΑΠΘΠέμπτη, Ιανουάριος 15, 2015 - 17:04

Σε πίστα της Formula1 θα μετατραπεί για ένα 24ωρο η πλατεία Αριστοτέλους! Οι λάτρεις της αγωνιστικής οδήγησης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ένα αγωνιστικό μονοθέσιο διά χειρός φοιτητών, το οποίο έχει κερδίσει δεκάδες διακρίσεις στις πίστες του εξωτερικού. Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που θα γίνει επίδειξη μονοθεσίου στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα στην πιο κεντρική πλατεία

της συμπρωτεύουσας.
Την Κυριακή από τις 11.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να δουν από κοντά το μονοθέσιο ART-14 της ομάδας Aristotle Racing Team (ART) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο η ομάδα έχει έρθει (μεταξύ άλλων) 3η στα στατικά αγωνίσματα σε διαγωνισμό στην Ουγγαρία, 4η στη γενική κατάταξη στην Ιταλία και 12η στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 75 ομάδες σε διαγωνισμό της Γερμανίας.

Οι φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών που έχουν κατασκευάσει εξολοκλήρου το αγωνιστικό μονοθέσιο θα μετατρέψουν την πλατεία Αριστοτέλους σε πίστα βάζοντας κώνους και μπαριέρες και θα κάνουν επίδειξη της δημιουργίας τους. «Ανά μία ώρα το μονοθέσιο θα κάνει γύρους διάρκειας 10 λεπτών. Θα είναι μια μάλλον χαλαρή βόλτα, αφού δεν θα αναπτυχθούν ταχύτητες πέραν των 30 χλμ./ώρα» λέει στην «Espresso» ο φοιτητής μέλος της ART Ευθύμης Κουτσουνάνος.
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν την τελευταία φοιτητική Formula 1 αλλά και να φωτογραφηθούν με το προηγούμενο μονοθέσιο. Για το 2016 οι φοιτητές ετοιμάζουν ακόμη πιο βελτιωμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα