Βαρκάδα και γκολφ στα έγκατα της Γης

ΚΟΣΜΟΣΒαρκάδα και γκολφ στα έγκατα της ΓηςΠέμπτη, Ιανουάριος 15, 2015 - 17:58

Το ορυχείο είναι σίγουρα το τελευταίο μέρος που θα επέλεγε κανείς για τουρισμό και ψυχαγωγία. Ολα αυτά όμως πριν από τη μετατροπή του αλατωρυχείου Salina Turda Salt Mines στη Ρουμανία σε θεματικό πάρκο. Εκεί όπου παλιά οι εργάτες μοχθούσαν να ξύσουν το αλάτι και να το ανεβάσουν στην επιφάνεια ξεδιπλώνεται σήμερα μια

τουριστική ατραξιόν για όλες τις ηλικίες, που περιλαμβάνει πληθώρα δραστηριοτήτων.

Μουσείο

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύμπλεγμα υπόγειων αιθουσών, σε βάθος 120 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης, όπου στην αρχαιότητα γινόταν εξόρυξη αλατιού.


Στο βάθος των αιώνων το ορυχείο απέκτησε πολλές χρήσεις, ώσπου το 1992 μετατράπηκε εν μέρει σε μουσειακό χώρο και εν μέρει σε χώρο αλατοθεραπείας, κατά κύριο λόγο για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αφού το μικροκλίμα του θεωρείται ιδανικό για πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα και βρογχίτιδα. Αυτή την περίοδο όμως μεταμορφώνεται σε θεματικό πάρκο, με τη βοήθεια ευφάνταστων μηχανικών. Οι επισκέπτες του θα μπορούν να παίξουν γκολφ ή μπόουλινγκ και να κάνουν μια βόλτα με την υπόγεια ρόδα λούνα παρκ ανάμεσα από σταλακτίτες αλατιού, σε ένα άκρως ξεχωριστό περιβάλλον.


Με τον υδράργυρο μόνιμα στους 12 βαθμούς Κελσίου, ο κόσμος θα μπορεί να υποβάλλεται σε θεραπεία για το αναπνευστικό του, την ίδια στιγμή που θα κάνει βαρκάδα σε υπόγειες λίμνες ή θα χαζεύει τα εκθέματα. Από τις πιο εντυπωσιακές αίθουσες αναμένεται να είναι η «Rudolf», η οποία με βάθος 42, πλάτος 60 και μήκος 80 μέτρα θα φιλοξενεί ένα αμφιθέατρο 180 θέσεων που θα «βλέπει» σε μια παιδική χαρά με καρουζέλ, τρενάκια και ρόδες, καθώς επίσης και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για μίνι γκολφ και μπόουλινγκ.

Σταλακτίτες

Θα είναι προσβάσιμη μέσω ενός εντυπωσιακού, γυάλινου ανελκυστήρα που θα «ταξιδεύει» τους επισκέπτες ανάμεσα από σταλακτίτες.


Η κωνικού σχήματος αίθουσα «Terezia», στα 120 μέτρα από την επιφάνεια, φιλοξενεί μια ρηχή λίμνη θαλασσινού νερού, βάθους οκτώ μέτρων, που θα φιλοξενεί κωπηλατικές λέμβους. Στο κέντρο της υπάρχει ένα νησί, το οποίο δημιουργήθηκε ουσιαστικά από το άχρηστο αλάτι που πετούσαν εκεί και το οποίο δεν μετακινήθηκε ποτέ μετά το επίσημο κλείσιμο του ορυχείου το 1880. Το υπόγειο σύμπλεγμα των αλατωρυχείων βρίσκεται στην περιοχή Ντουργκάου - Βαλέα Σαράτα έξω από την πόλη Τούρντα της Ρουμανίας και θεωρείται ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα