Νέα Υόρκη: «Συνεδρία» στο μετρό (αντί δύο δολαρίων) με 11χρονο ψυχαναλυτή

ΑΘΛΗΤΙΚΑΝέα Υόρκη: «Συνεδρία» στο μετρό (αντί δύο δολαρίων) με 11χρονο ψυχαναλυτήΤρίτη, Δεκέμβριος 13, 2016 - 13:29

Εξτρά χαρτζιλίκι με κοινωνική προσφορά συνδυάζει μαθητής. Κάθε Κυριακή περνά δύο ώρες στο μετρό της Νέας Υόρκης και παρέχει πεντάλεπτες συνεδρίες ψυχικής στήριξης αντί 2 δολαρίων.

Οπως η Λούσι από τη σειρά κόμικς «Peanuts», που είχε

ένα περιπτεράκι έξω από το οποίο έγραφε «Ψυχιατρική Βοήθεια» για 5 σεντς, ο Τσίρο Ορτίζ έχει φτιάξει μια αυτοσχέδια πινακίδα από χαρτόνι που γράφει «Συναισθηματικές Συμβουλές για 2 δολάρια».



Μαζί του κουβαλά δύο πτυσσόμενες καρέκλες κι ένα τραπεζάκι. Οι γονείς του στηρίζουν πλήρως αυτήν την πρωτοβουλία του μικρού, η οποία, όπως αποκαλύπτουν, προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την εμπειρία που είχε από το σχολικό bullying. «Ο Τσίρο είναι πολύ ευαίσθητος και πέρασε δύσκολα. Την πρώτη μέρα που ήταν στο μετρό ήταν πολύ αγχωμένος και χωρίς σιγουριά για τον εαυτό του. Λίγες Κυριακές αργότερα επέστρεψε σπίτι λέγοντας “Γνώρισα τόσους πολλούς φανταστικούς ανθρώπους. Τελικά θα αποκτήσω πολλούς φίλους!”» αποκαλύπτει η μητέρα του, η 35χρονη Τζασμίν, στη «New York Post».

Οσο για τα έσοδά του, που φτάνουν κάποιες φορές και τα 50 δολάρια το δίωρο, ο Τσίρο δεν τα κρατά για τον εαυτό του. Σύμφωνα με τον πατέρα του, τον 36χρονο Ανταμ, με αυτά «αγοράζει φαγητό ή σνακ στο σχολείο για παιδιά που δεν έχουν χρήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα