Με «οδηγό» τον Πέτριτς, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-2 τον Παναιτωλικό

13:20 5/1/2016 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑΜε «οδηγό» τον Πέτριτς, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-2 τον ΠαναιτωλικόΤρίτη, Ιανουάριος 5, 2016 - 13:17

Ο Μλάντεν Πέτριτς ντύθηκε Μπεργκ! Ο Κροάτης δικαίωσε τον Αντρέα Στραματσιόνι να τον χρησιμοποιήσει αντί του Σουηδού στην κορυφή της επίθεσης, και, με δύο γκολ, χάρισε τη νίκη στον

Παναθηναϊκό με 4-2 επί του Παναιτωλικού στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο.

Το πλέον ιδανικό ξεκίνημα έκανε στο ματς ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τους «πράσινους» με εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ του Βιγιαφάνιες. Το «τριφύλλι» δεν μούδιασε. Εσπευσε να αντιδράσει και απάντησε άμεσα με τον Αμπέντ στο 6’.

Ο ρυθμός στο ματς ήταν φρενήρης, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν στο 8’ μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ σε φάση διαρκείας (με τον Στιλ να διώχνει με τα ακροδάχτυλα και με τη βοήθεια του δοκαριού το σουτ του Πάουλο). Και αφού δεν έγινε σε αυτή τη φάση το 2-1 υπέρ του Παναιτωλικού, ήρθε στο 11’ το «πράσινο» προβάδισμα με πλασέ του Πέτριτς μετά από ασίστ «πάρε, βάλε» του Κλωναρίδη. Η άμυνα των γηπεδούχων παρέπαιε, και στο 16’ ήρθε το 2-2 σε μία φάση όπου ο Καπέλ, με σέντρα, κατάφερε να «αδειάσει» το δίδυμο των Τελάντερ και Ταυλαρίδη, δίνοντας την ευκαιρία στον Μαρκόβσκι για το 2-2. Οι «πράσινοι» έφτασαν στο τρίτο γκολ στο 51’ με ωραίο γυριστό του Πέτριτς σε «συστημένη» μπαλιά του Πράνιτς. Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον Παναιτωλικό και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Και από τη στιγμή που στο 90’ οι Αγρινιώτες, με τον Βασιλείου, δεν έφτασαν στην ισοφάριση (μεγάλη ευκαιρία), ήρθε στις καθυστερήσεις ο Αμπέντ να διαμορφώσει, με ωραίο σουτ, το τελικό 4-2, με τον Στραματσιόνι να δηλώνει «ευχαριστημένος από τη λειτουργία της ομάδας στην επίθεση, αλλά όχι και σε ό,τι αφορά το αμυντικό σκέλος».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Βέμερ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Πράνιτς, Εσιέν, Αμπέντ, Καρέλης (83’ Μπεργκ), Κλωναρίδης (63’ Καλτσάς), Πέτριτς (76’ Λαγός).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Κούσας, Μάκος, Παπάζογλου, Μύγας (81’ Κουτρομάνος), Μάρτιν (87’ Καμαρά), Πάουλο, Ουαρντά, Βιγιαφάνιες (79’ Βασιλείου), Καπέλ, Μαρκόβσκι.

● Να κλείσουν οι Θύρες 13 και 14 του γηπέδου της Λεωφόρου μέχρι το τέλος της σεζόν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις προτάσεις του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας. Η ολομέλεια της ΔΕΑΒ συνεδριάζει σήμερα παρουσία εκπροσώπων του Παναθηναϊκού, που θα προσπαθήσουν, παράλληλα, να αποφύγουν κάποια νέα χρηματική ποινή (για όσα συνέβησαν στο μη διεξαχθέν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό).

Keywords
Τυχαία Θέματα