Παρωδία το δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια στο Ιόνιο – Στο 2,6% η συμμετοχή, στο 1,88% το «ΝΑΙ»

13:18 5/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Δεν τα πάει καλά με τα δημοψηφίσματα αυτή η χώρα, είτε ένα τέτοιο αφορά εθνικό επίπεδο, είτε τοπικό. Σε αυτό του Ιουνίου οι… κακεντρεχείς έχουν να λένε ότι παραφράστηκε το αποτέλεσμα, ενώ σε αυτό των Ιονίων Νήσων είναι αμφίβολο αν υπήρξε καν αποτέλεσμα.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που είχε οργανώσει και στηρίξει η Περιφέρεια και άλλοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, σχετικά

με το αν η κοινωνία των Ιονίων νησιών επιθυμεί ή όχι να ιδιωτικοποιηθούν τα τοπικά αεροδρόμια.

Η συγκεκριμένη διαδικασία εξελίχθηκε το λιγότερο σε παρωδία για μια σειρά από λόγους.

Πρώτον, η σύγχυση στον κόσμο χτύπησε κόκκινο, απόρροια της διατύπωσης του ερωτήματος. Αν ήθελες να γίνει η ιδιωτικοποίηση έπρεπε να ψηφίσεις ΟΧΙ και αν δεν ήθελες να γίνει ψήφιζες ΝΑΙ!

Για ποιον κόσμο μιλάμε όμως…

Μετά το πέρας της διαδικασίας οι επικεφαλής της διοργάνωσης διαπίστωσαν ότι από τους 239.000 εγγεγραμμένους στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ψήφισαν μόλις 6.246! Η συμμετοχή έφτασε δηλαδή στο… 2,6%.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα, «πήγε στην κάλπη η παρέα των τοπικών αρχόντων, οι τρεις και ο κούκος, από τους οποίους οι 1.500 τους πούλησαν, αφού ψήφισαν υπέρ των αεροδρομίων!

Σε απλά λόγια, από τους 239.000 πολίτες, που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, μόνο 4.500 ήταν κατά της παραχώρησης». Δηλαδή, στο σύνολο των εγγεγραμμένων στο Ιόνιο, μόλις το 1,88% ψήφισε κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων.

«Η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας γύρισε την πλάτη στο ψευτοδημοψήφισμα και διά της απουσίας του ψήφισε υπέρ της προοπτικής, της ανάπτυξης, της νέας εποχής, που διανοίγεται, με ιδιώτες να διαχειρίζονται τα αεροδρόμια», ήταν το σχόλιο της εφημερίδας που αποκάλυψε την παρωδία.

Και πιθανότατα κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, καθώς οι ψηφοφόροι δεν χρειάζονταν να μεταβούν στον τόπο τους για να ψηφίσουν, αλλά μπορούσαν να το κάνουν από το σπίτι τους μέσω υπολογιστή.

The post Παρωδία το δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια στο Ιόνιο – Στο 2,6% η συμμετοχή, στο 1,88% το «ΝΑΙ» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα