Καυτές κυρίες της... κοπριάς

ΚΟΣΜΟΣΚαυτές κυρίες της... κοπριάςΔευτέρα, Νοέμβριος 17, 2014 - 17:40

«ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ της κοπριάς» ξαναχτυπούν για τρίτη συνεχή χρονιά με το εναλλακτικό ημερολόγιό τους. Ομορφα κορίτσια, δροσερά και χαρούμενα, φωτογραφίζονται σε στάσεις που τα κάνουν ένα με τη φύση! Ανάμεσα σε δέντρα και φυτά, μέσα στα χώματα ή κρατώντας αγκαλιά ένα μωρό αλιγάτορα φωτογραφίζονται έχοντας... σκοπό.

Στόχος τους είναι, όπως λένε οι ίδιες, οι οποίες είναι και ακτιβίστριες, να αφυπνίσουν συνειδήσεις και να στρέψουν το ενδιαφέρον όλων στην οικολογία. Τα χαριτωμένα κορίτσια θέλουν με το φετινό ημερολόγιό τους να στείλουν το μήνυμα ότι τίποτα δεν πάει χαμένο στη φύση.

Η έννοια «σκουπίδια» δεν υπάρχει στη φύση. Είναι δημιούργημα του ανθρώπου και μόνο. Ο άνθρωπος δημιούργησε αχρείαστα πράγματα και δεν έχει τι να τα κάνει!
Η φύση ανακυκλώνει τα πάντα. Καθετί στη φύση είναι τροφή ή κατάλυμα για κάποιο πλάσμα της, ζώο ή φυτό. Οι γυναίκες του ημερολογίου και οι φίλοι τους, αφού για να γίνει ένα ημερολόγιο πρέπει να δουλέψουν πολλοί, ανήκουν στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Fertile Earth Foundation. Με διάφορες ενέργειες, όπως αυτή με το ημερολόγιο, ενημερώνουν τον κόσμο για απλά πράγματα που πρέπει ο καθένας μας να κάνει ώστε να μην προκαλούμε ζημιά στο περιβάλλον.

Η φετινή δουλειά τους με τις «Κυρίες της κοπριάς» εστιάζει πολύ στην ανακύκλωση των τροφών, τη λεγόμενη κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων. Ο πολτός αυτός, που δημιουργείται με το λιώσιμο των «άχρηστων» τροφών, μπορεί κάλλιστα να διοχετευτεί στο έδαφος και να γίνει ένα φυσικό ενισχυτικό για τα φυτά.

Μαίρη Κοντολούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα